Οι τιμές του πετρελαίου σκαρφάλωσαν σήμερα στο υψηλότερο επίπεδο περίπου 13 μηνών, καθώς οι φόβοι για αύξηση της έντασης στη Μέση Ανατολή προκάλεσαν νέες αγορές, ενώ συνεχίστηκε η στήριξη στις τιμές από τις ελπίδες για ένα νέο δημοσιονομικό πακέτο στις ΗΠΑ και τη χαλάρωση των lockdowns.

Η τιμή του μπρεντ σημείωνε πριν από λίγο άνοδο κατά περίπου 1 δολάριο στα 63,45 δολάρια το βαρέλι, έχοντας σκαρφαλώσει έως το υψηλό επίπεδο των 63,76 δολαρίων - που είναι το υψηλότερο από τις 22 Ιανουαρίου 2020. Η τιμή του αμερικανικού αργού κατέγραφε κέρδη 1,2 δολαρίων στα 60,70 δολάρια, ενώ νωρίτερα είχε φθάσει στα 60,95 δολάρια, που είναι το υψηλότερο από τις 8 Ιανουαρίου.

Σημειώνεται ότι οι τιμές του πετρελαίου αυξήθηκαν 5% την περασμένη εβδομάδα.

Ο συνασπισμός υπό τη Σαουδική Αραβία που μάχεται στην Υεμένη ανακοίνωσε αργά χθες ότι κατέστρεψε ένα drone φορτωμένο με εκρηκτικά, που είχε εκτοξευθεί από τους φιλοϊρανούς αντάρτες Χούτι κατά της Σαουδικής Αραβίας, σύμφωνα με ρεπορτάζ της κρατικής τηλεόρασης, εγείροντας φόβους νέων εντάσεων στη Μέση Ανατολή.

Ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν έδωσε ώθηση στην πρώτη μεγάλη νομοθετική πρωτοβουλία του την Παρασκευή, στρεφόμενος σε μία δικομματική ομάδα αξιωματούχων για να βοηθήσουν στην εφαρμογή του σχεδίου στήριξης της αμερικανικής οικονομίας, ύψους 1,9 τρισ. δολαρίων.

Ώθηση στις τιμές του αργού δίνει και η μεγάλη μείωση της παραγωγής από τις χώρες του ΟΠΕΚ και τους συμμάχους τους.