Πράσινο φως για τη δημιουργία βιομηχανικού κι ενεργειακού λιμανιού εξασφάλισε το Υπουργικό Συμβούλιο Κύπρου, το οποίο θα μπορεί να χρησιμοποιεί για σκοπούς της βιομηχανίας υδρογονανθράκων.

Η έγκριση από το υπουργικό συμβούλιο, ήρθε μετά από πρότασης του υπουργού Μεταφορών, Συγκοινωνιών και Έργων, Μάριου Δημητριάδη, για την υπογραφή συμφωνίας με το Ηνωμένο Βασίλειο και απόκτηση της λεγόμενης γης των Αντένων, στην περιοχή Βασιλικού, στη Λεμεσό.

Σε δηλώσεις στους δημοσιογράφους, ο κ. Δημητριάδης είπε ότι η πρόταση του υπουργείου Μεταφορών «έχει τεράστια σημασία για τον τόπο μας, μεγάλες προοπτικές ανάπτυξης και εντάσσεται στο πλαίσιο του ολοκληρωμένου σχεδιασμού όσον αφορά τις λιμενικές υποδομές, αλλά και τον γενικότερο σχεδιασμό για να αναδείξουμε τη χώρα μας ως ένα περιφερειακό κέντρο διαχείρισης υποδομών, όπως τα αεροδρόμια τα λιμάνια και διάφορες άλλες υποδομές που έχουμε στο κράτος μας».

Ο κ. Δημητριάδης είπε ότι ανατέθηκε σε οίκο να κάνει μελέτη για την υποδομή και η Αρχή Λιμένων έχει προκηρύξει προσφορές για τα κατασκευαστικά σχέδια και την επίβλεψη του έργου.

Επίσης είπε, ότι το έργο υπολογίζεται να είναι έτοιμο μέχρι το 2020.
Σε ερώτηση για τη δημιουργία του τερματικού, ο κ. Δημητριάδης είπε ότι «είναι ξεχωριστό έργο, που βρίσκεται στην ίδια περιοχή, είναι ένα LNG plant και δεν έχει άμεση σχέση με το λιμάνι».