Ο στόχος για προσέλκυση επενδύσεων και δημιουργία φιλεπιχειρηματικού περιβάλλοντος είναι εθνικός, τονίζει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης σχετικά με την προώθηση της «Εναρμονισμένης Επιχειρηματικής Πρόσκλησης».

 

Ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, ο οποίος προΐσταται της αρμόδιας διεύθυνσης και δρομολογεί τις σχετικές ενέργειες στο υπουργείο Εξωτερικών, επισημαίνει σε δήλωσή του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ: «Ο στόχος για προσέλκυση επενδύσεων και δημιουργία φιλεπιχειρηματικού περιβάλλοντος είναι εθνικός. Το υπουργείο Εξωτερικών από την πλευρά του αναλαμβάνει πρωτοβουλίες και εκπονεί ένα σχεδιασμό που θα συμβάλει στην ευόδωση αυτού του εγχειρήματος που έχει εθνικά χαρακτηριστικά. Η χώρα αλλάζει σελίδα και καλείται να επιστρέψει σε υψηλούς ρυθμούς ανάπτυξης, που θα έχουν άμεσο αντίκτυπο σε όλους τους πολίτες και τις επιχειρήσεις. Περισσότερες θέσεις εργασίας, λιγότερη γραφειοκρατία, ανάπτυξη για όλους. Με αυτό το τρίπτυχο κατά νου εργαζόμαστε και χαράσσουμε πολιτική».

Η καθιέρωση «Εναρμονισμένης Επιχειρηματικής Πρόσκλησης» ("Business Invitation"), σύμφωνα με τον αναπληρωτή υπουργό Εξωτερικών, αποσκοπεί να διευκολύνει τους πολίτες τρίτων χωρών που επιθυμούν να επισκεφτούν την Ελλάδα για επαγγελματικούς κι επιχειρηματικούς σκοπούς, να αποκτήσουν ευκολότερα και ταχύτερα visa.