Κυριακή, 20 Ιανουαρίου 2019

Εντός του Ιανουαρίου αναμένεται να προκηρυχθεί ο διεθνής διαγωνισμός για τη Μελέτη Ανάπτυξης του Μετρό Θεσσαλονίκης, η οποία θα αποτελέσει και την πρώτη αποτύπωση, στην πράξη, της συμφωνίας συνεργασίας, που υπέγραψαν σήμερα ο Οργανισμός Συγκοινωνιακού Έργου (ΟΣΕΘ) της πόλης και η Αττικό Μετρό ΑΕ.

Στην τελική ευθεία μπαίνουν οι διαδικασίες για την δημιουργία 8 νέων σχολικών μονάδων στο Δήμο Χανίων και της ανακατασκευής του Πάρκου Ειρήνης και Φιλίας μέσω Σύμπραξης Δημοσίου Ιδιωτικού Τομέα καθώς όπως ανακοινώθηκε σήμερα κατά την διάρκεια συνέντευξης τύπου από τον δήμαρχο Τάσο Βάμβουκα και τον γενικό γραμματέα του δήμου Δημήτρη Φραγκάκη, ενώ δημοσιεύτηκε η διακήρυξη-πρόσκληση του διεθνούς διαγωνισμού εκδήλωσης ενδιαφέροντος από αναδόχους, που αφορά το συγκεκριμένο, έργο.

Πρόταση για τα αναπτυξιακά έργα που μπορεί να υλοποιήσει η Εγνατία Οδός ΑΕ (ΕΟΑΕ), βάσει των διαθεσίμων της, τα οποία ανέρχονται σε 188 εκατ. ευρώ, αναμένεται να καταρτίσει -μεταξύ άλλων- στη διάρκεια του αυριανού της διοικητικού συμβουλίου η εταιρεία, ώστε στη συνέχεια να την αποστείλει στο υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων (ΥΠΟΜΕΔΙ), όπως επισήμανε μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρός της, Απόστολος Αντωνούδης.

Στην κυκλοφορία τέθηκε, στις 7 Ιανουαρίου, το τμήμα από τον νέο Σιδηροδρομικό Σταθμό του Λιανοκλαδίου μέχρι και την Σιδηροδρομική στάση των Αγγειών μήκους 31 χλμ. της νέας, σύγχρονης σιδηροδρομικής γραμμής «Τιθορέα - Δομοκός».

Tags:

Υπογράφηκε η απόφαση για την ένταξη στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων σειράς μελετών για οδικές υποδομές στην Περιφέρεια Καβάλας, συνολικού προϋπολογισμού 3.418.642 ευρώ, όπως ανακοίνωσε με ανάρτησή του στο Facebook ο υφυπουργός Οικονομίας, Στάθης Γιαννακίδης.

Καλή φώτιση εύχεται στους επικριτές της κυβέρνησης αναφορικά με το Μετρό Θεσσαλονίκης ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Χρήστος δίνοντας στη δημοσιότητα στοιχεία και φωτογραφίες από την πορεία υλοποίησης του έργου.«Καλή φώτιση… Ας μην πιστέψετε εμάς… πιστέψετε τα μάτια σας…» αναφέρει χαρακτηριστικά και προσθέτει:

Τη χρηματοδότηση έργων στο λιμάνι της Χίου και σε τέσσερα λιμάνια του νομού Λασιθίου ενέκρινε το υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης, ενώ σημαντικά έργα σε μικρά λιμάνια του Πειραιά θα γίνουν μέσω του προγράμματος δημοσίων επενδύσεων της Γενικής Γραμματείας Λιμένων.

Tags:

«Τα μεγάλα έργα, όσον αφορά στα μεγάλα οδικά και στα μεγάλα σιδηροδρομικά έργα, ή έχουν ολοκληρωθεί ή ολοκληρώνονται», αναφέρει σε συνέντευξή του στο πρακτορείο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Χρήστος Σπίρτζης, περιγράφοντας το τοπίο των υποδομών στην Ελλάδα στη δύση του 2018.

«Ζωντανή απόδειξη του στόχου για δίκαιη ανάπτυξη» αλλά και «απόδειξη ότι η Θεσσαλονίκη έχει πια τις υποδομές να γίνει το βαλκανικό κέντρο που της αξίζει» χαρακτήρισε το μετρό της πόλης, ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Χρήστος Σπίρτζης κατά τον χαιρετισμό του στη σημερινή εκδήλωση στον σταθμό Σιντριβανίου.

«Είναι η πρώτη φορά που το μετρό της Θεσσαλονίκης βλέπει ορίζοντα ολοκλήρωσης», δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος της «ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ ΑΕ», Γιάννης Μυλόπουλος, αναφερόμενος στον σταθμό «Σιντριβάνι - Έκθεση», τον πρώτο έτοιμο σταθμό του μετρό Θεσσαλονίκης, που ανοίγει σήμερα για το κοινό.

Ροή

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ