Δημοσιεύτηκαν σήμερα στην Εφημερίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης οι δύο διαγωνισμοί για τον Βόρειο Οδικό Άξονα Κρήτης (ΒΟΑΚ) οι οποίοι εκκινούν άμεσα τη διαδικασία υλοποίησης του μεγαλύτερου αναπτυξιακού έργου της Κρήτης. Στo Ηράκλειο μεταβαίνει αύριο ο αρμόδιος υπουργός Χρήστος Σπίρτζης.

Με αφορμή την εκκίνηση της συγκεκριμένης διαδικασίας, η οποία επιλύει χρόνια προβλήματα και ήταν αίτημα της τοπικής αυτοδιοίκησης του νησιού, σχετικά με την κεντρική οδική αρτηρία που ενώνει από άκρη σε άκρη την Κρήτη, ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Χρήστος Σπίρτζης θα μεταβεί αύριο το πρωί στην Κρήτη και θα ενημερώσει λεπτομερώς όλους τους φορείς για τις διαγωνιστικές διαδικασίες και τα χαρακτηριστικά του έργου.

Ο υπουργός θα ενημερώσει τον περιφερειάρχη, τους τέσσερις αντιπεριφερειάρχες των νομών, τους περιφερειακούς συμβούλους και τους δημάρχους όλων των Περιφερειακών Ενοτήτων της Κρήτης.

Για το σκοπό αυτό θα πραγματοποιήσει συνέντευξη Τύπου στο Ηράκλειο, στις 12:30 το μεσημέρι, σε αίθουσα του Ξενοδοχείου Λατώ, Επιμενίδου 15.