Σε παρεμβάσεις αναβάθμισης του οδικού δικτύου στην περιοχή της Σούδας, ανακατασκευής της κεντρικής πλατείας στην είσοδο του λιμανιού Σούδας, καθώς και σε έργα υποδομής για την αντιπλημμυρική θωράκιση της περιοχής προχωρεί ο Δήμος Χανίων.

Στο πλαίσιο του προγράμματος που αφορά ασφαλτοστρώσεις δρόμων, διανοίξεις και δημιουργία πεζοδρομίων, βρίσκονται στην τελική ευθεία τα έργα επί της οδού Κυκλάδων που συνδέει την κεντρική Λεωφόρο Κ. Καραμανλή (Λεωφόρος Σούδας) με τις οδούς Ειρήνης και Ακρωτηρίου του Βλητέ.

Στόχος των έργων είναι να διευκολύνουν την καθημερινότητα τόσο των μόνιμων κατοίκων της Σούδας, αλλά και του Ακρωτηρίου, όσο και ευρύτερα, όλων των δημοτών αλλά και των επισκεπτών της πόλης των Χανίων. «Βοηθάμε την περιοχή της Κάτω Σούδας να «ανασάνει» και παράλληλα αυξάνουμε την ασφάλεια με την οποία θα κινούνται τα οχήματα, στην περιοχή», τόνισε σήμερα ο δήμαρχος Τάσος Βάμβουκας που πραγματοποίησε αυτοψία στα εκτελούμενα έργα.

«Το συγκεκριμένο έργο θα συμπληρωθεί με ένα ακόμα σημαντικό έργο που βρίσκεται πολύ κοντά στην έγκρισή του. Πρόκειται για το αντιπλημμυρικό έργο της ΔΕΥΑΧ που θα λύσει το πρόβλημα με τις πλημμύρες σε πολλές περιοχές όπως της Κάτω Σούδας, του Βλητέ» επεσήμανε ο ίδιος. Παράλληλα, ο δήμος σε συνεργασία με την ΔΕΥΑΧ κατασκευάζει στην περιοχή τρεις πράσινες νησίδες, ενώ προχωρεί και στην ανακατασκευή - αναβάθμιση των παιδικών χαρών του Αγίου Νικολάου και του Αγίου Νεκταρίου.

Ταυτόχρονα, στην τελική ευθεία μπαίνει και το έργο ανακατασκευής της κεντρικής πλατείας στην είσοδο του λιμανιού Σούδας καθώς από το ελεγκτικό συνέδριο, όπως γνωστοποίησε σήμερα ο κ. Βάμβουκας, έχει ήδη ελεγχθεί η απαιτούμενη προγραμματική σύμβαση μεταξύ Δήμου Χανίων και Λιμενικού Ταμείου.

«Η εξέλιξη αυτή ξεκλειδώνει το έργο της ανακατασκευής της κεντρικής πλατείας Σούδας. Πρόκειται για ένα έργο πολύ σημαντικό, που οραματίστηκε ο πρώην δήμαρχος Σούδας Γιάννης Περράκης και το οποίο μπαίνει πλέον στην τελική φάση υλοποίησής του. Είναι βέβαιο ότι μέσα στο 2019 θα προκύψει ο ανάδοχος εργολάβος για να ξεκινήσει το συγκεκριμένο έργο», υποστήριξε σε δήλωσή του ο κ. Βάμβουκας.

Η μελέτη περιλαμβάνει την ανάπλαση της περιοχής της πλατείας συνολικής επιφάνειας 5.000 τετραγωνικών μέτρων και προβλέπει την δημιουργία μεγάλου ελεύθερου χώρου πλατείας με στέγαστρα, φύτευση, σιντριβάνι και κανάλι νερού, την διαμόρφωση των καθέτων δρόμων και των πεζοδρομίων σε ισοσταθμία, τον περιορισμό της στάθμευσης και την αύξηση των στεγασμένων περιοχών. Προτείνεται η χρήση βιοκλιματικών καινοτόμων υλικών όπως η άσφαλτος με φωτοκαταλυτική επίστρωση και οι πλακοστρώσεις με ψυχρά υλικά.