Στην τελική ευθεία μπαίνουν οι διαδικασίες για την δημιουργία 8 νέων σχολικών μονάδων στο Δήμο Χανίων και της ανακατασκευής του Πάρκου Ειρήνης και Φιλίας μέσω Σύμπραξης Δημοσίου Ιδιωτικού Τομέα καθώς όπως ανακοινώθηκε σήμερα κατά την διάρκεια συνέντευξης τύπου από τον δήμαρχο Τάσο Βάμβουκα και τον γενικό γραμματέα του δήμου Δημήτρη Φραγκάκη, ενώ δημοσιεύτηκε η διακήρυξη-πρόσκληση του διεθνούς διαγωνισμού εκδήλωσης ενδιαφέροντος από αναδόχους, που αφορά το συγκεκριμένο, έργο.

«Ισχυρή βούλησή μας ήταν από την αρχή, η επίλυση του έντονου προβλήματος έλλειψης σχολική στέγης στο δήμο Χανίων και να δώσουμε σε όλα τα παιδιά την δυνατότητα να εκπαιδεύονται σε αξιοπρεπή και σύγχρονα σχολικά κτήρια και αίθουσες. Ο διαγωνισμός αυτός είναι η πρώτη φάση του συνολικού έργου και αφορά την πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος από υποψηφίους αναδόχους με την μέθοδο του ανταγωνιστικού διαλόγου, όπως προβλέπεται από την ισχύουσα νομοθεσία για τις Συμπράξεις Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα. Είμαστε ο πρώτος δήμος στη χώρα που προκηρύσσει ως αναθέτουσα αρχή έργο ΣΔΙΤ και ο πρώτος φορέας που τα τελευταία 4 χρόνια προκηρύσσει έργο σχολείων μέσω ΣΔΙΤ», τόνισε κατά την διάρκεια της συνέντευξης τύπου ο δήμαρχος Χανίων.

Παράλληλα εκτίμησε ότι « μέχρι τον Μάιο θα έχουν ολοκληρωθεί οι διαδικασίες επιλογής υποψηφίων αναδόχων και θα έχει προχωρήσει ο ανταγωνιστικός διάλογος, ώστε το καλοκαίρι του 2019 να μπούμε στην διαδικασία διακήρυξης της δεύτερης φάσης του διαγωνισμού, που θα αφορά αυτό καθαυτό το τεχνικό αντικείμενο του έργου. Είμαστε πεπεισμένοι ότι θα υπάρξει έντονο ενδιαφέρον από την αγορά και ότι θα παρουσιασθούν πολλοί και σημαντικοί υποψήφιοι ανάδοχοι για το έργο το οποίο έχει κοστολογηθεί περί τα 40 εκατομμύρια ευρώ».

Από την πλευρά του ο γενικός γραμματέας του δήμου Δημήτρης Φραγκάκης εκτίμησε ότι τα επόμενα 3 χρόνια τα Χανιά θα έχουν αποκτήσει οκτώ νέα σχολεία. «Το έργο αυτό μπαίνει πλέον στις "ράγες", είναι έργο που προφανώς θέλει το χρόνο του, αλλά θα μπει σε τροχιά υλοποίησης πάρα πολύ σύντομα», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Όπως έγινε γνωστό οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να έχουν καταθέσει τις προτάσεις τους έως τις 20 Φεβρουαρίου. Οι φάκελοι θα εξεταστούν από επιτροπή αξιολόγησης στην οποία θα συμμετέχουν στελέχη του Δήμου Χανίων και ένα στέλεχος της ειδικής γραμματείας ΣΔΙΤ.