Ένα κρίσιμο έργο υποδομής, η υδροδότηση της Αίγινας, υψηλής σημασίας για την ποιότητα ζωής των πολιτών και των επισκεπτών του νησιού, βαίνει προς ολοκλήρωση με την σημερινή καθέλκυση του τέταρτου τμήματος του υποθαλάσσιου αγωγού μεταφοράς νερού από την Σαλαμίνα.

Η καθέλκυση πραγματοποιήθηκε με επιτυχία παρουσία της περιφερειάρχη Αττικής Ρένας Δούρου, του αντιπεριφερειάρχη Νήσων, Παναγιώτη Χατζηπέρου και του δήμαρχου Αίγινας Δημήτρη Μούρτζη.

«Πρόκειται για ένα έργο υψηλών τεχνικών απαιτήσεων και προδιαγραφών, το οποίο ικανοποιεί μια χρόνια εκκρεμούσα ανάγκη των κατοίκων της περιοχής και υλοποιείται από τη σημερινή διοίκηση της Περιφέρειας Αττικής», επεσήμαινε η Ρένα Δούρου.

Η ίδια, αναφερόμενη σε λεπτομερή στοιχεία του μοναδικού για τα ελληνικά δεδομένα έργου, μεταξύ των οποίων είναι τα εξής: Η υδροδότηση της Αίγινας μέσω κατασκευή υποθαλάσσιου αγωγού μεταφοράς νερού πραγματοποιείται με χρηματοδότηση της Περιφέρειας ύψους 30.135.000 ευρώ. Το έργο εξελίσσεται ομαλά με την τμηματική πόντιση του αγωγού και πολύ σύντομα θα υπάρχει ροή νερού και ύδρευση, με την παροχή του νερού να ανέρχεται στα 21.500 κυβικά. Το συνολικό μήκος του αγωγού είναι 14.225 μέτρα και το μέγιστο βάθος πόντισης 94 μέτρα.

Τέλος, όπως επισήμανε η περιφερειάρχης με την ολοκλήρωση του έργου «πολύ σύντομα μπαίνει τέλος στη χρήση των "νερουλάδων", κάτοικοι και επισκέπτες θα απολαμβάνουν τρεχούμενο νερό».