«Διαβάζοντας κανείς τους αφορισμούς του υπουργού κ. Καραμανλή εναντίον του διχασμού και του πολιτικαντισμού - στη συνέντευξή του στο ΑΠΕ - νομίζει ότι πρόκειται για, καθυστερημένη έστω, αυτοκριτική για όσα έπραξε η Ν.Δ. στο θέμα 'Συμφωνία των Πρεσπών', αλλά και σε εκείνο του Μετρό», αναφέρει ο αρμόδιος τομεάρχης του ΣΥΡΙΖΑ, Γιώργος Βαρεμένος, σε ανακοίνωσή του με αφορμή τις δηλώσεις του υπουργού Υποδομών και Μεταφορών, Κ. Καραμανλή, στο Αθηναϊκό και Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

 

Σχετικά με το Μετρό, κατηγορεί τον υπουργό ότι «επιχειρεί να αντιστρέψει την πραγματικότητα προκειμένου να καλύψει τα πραγματικά κίνητρά τους. Την επιστροφή δηλαδή στην κρατικοδίαιτη επιχειρηματικότητα, με δώρα σαν εκείνα που στο πρόσφατο παρελθόν διόγκωσαν το χρέος και οδήγησαν στην χρεοκοπία».

Ο κ. Βαρεμένος αναφέρεται στην «ολοκλήρωση της διπλής ηλεκτροδοτούμενης γραμμής Αθήνας-Θεσσαλονίκης, που αλλάζει όλα τα δεδομένα στις επιβατικές και εμπορευματικές μεταφορές» και στη μονή ηλεκτροδοτούμενη γραμμή Θεσσαλονίκης-Ειδομένης», ερωτώντας: «Δεν έχουν πέσει άραγε στην αντίληψή του;». Αναφέρεται στις συμφωνίες με τις γειτονικές χώρες για τη σιδηροδρομική Εγνατία και θέτει το ερώτημα, «σε ποιους άραγε δεν ταιριάζει και εγκαταλείπεται» το Εθνικό Στρατηγικό Σχέδιο Υποδομών και Μεταφορών μέχρι το 2037.

«Η σημερινή ηγεσία του υπουργείου, φαίνεται να πιστεύει ότι η συνεχής λογοδιάρροια είναι ικανή να αντιπαρατεθεί σε ένα μεγάλο έργο που έχει να επιδείξει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και το οποίο αναπτύχθηκε σε τρομερά έκτακτες συνθήκες», αναφέρει ο κ. Βαρεμένος, για να σχολιάσει: «Αν όμως τα 'έργα' που σχεδιάζει η σημερινή κυβέρνηση, είναι ανάλογα με αυτό που εξήγγειλε για το Μετρό της Θεσσαλονίκης, τότε ας μείνει καλύτερα στην απεραντοσύνη των λόγων. Ίσως να είναι λιγότερο το κακό».