Σε αγορά 10 νέων πυροσβεστικών οχημάτων, συνολικής αξίας 4 εκατ. ευρώ, ειδικά για την πυρόσβεση και διάσωση αεροσκαφών προχώρησε η Fraport Greece.

Όπως επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση της Fraport Greece, αυτή η επένδυση βελτιώνει σημαντικά την πυρασφάλεια στα περιφερειακά αεροδρόμια που διαχειρίζεται η εταιρεία από τον Απρίλιο του 2017. Η αγορά των οχημάτων γίνεται στο πλαίσιο της γενικής αναβάθμισης και πλήρους εκσυγχρονισμού των 14 περιφερειακών αεροδρομίων από τη Fraport Greece.

Σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση, τα πρώτα τρία πυροσβεστικά οχήματα έχουν σταλεί ήδη στα αεροδρόμια της Fraport Greece στη Θεσσαλονίκη, την Κεφαλονιά και τη Ρόδο. Τα υπόλοιπα επτά θα παραδοθούν τον Απρίλιο του 2018 στα αεροδρόμια της Κέρκυρας, της Σάμου, της Μυκόνου, της Μυτιλήνης, της Κω και της Ζακύνθου. Επιπροσθέτως, η Fraport Greece κάλυψε το κόστος της αρχικής εκπαίδευσης του πυροσβεστικού προσωπικού, καθώς και τα έξοδα αντικατάστασης του ατομικού εξοπλισμού προστασίας που ανέρχονται περίπου σε 800.000 ευρώ.

Συγκεκριμένα, η αγορά νέου εξοπλισμού περιλαμβάνει 21 στολές χημικής προστασίας, 65 νέες αναπνευστικές συσκευές, 180 φιάλες αναπνευστικών συσκευών, 518 πλήρεις συλλογές μέσων ατομικής προστασίας για κάθε πυροσβέστη, 14 ανιχνευτές εκρηκτικών αερίων, 12 συλλογές φορητών διασωστικών εργαλείων και 15 ανεμιστήρες θετικής πίεσης απαγωγής καπνού.

Υπενθυμίζεται, ότι η Fraport Greece έχει υπογράψει σύμβαση με το ελληνικό Δημόσιο για την παροχή υπηρεσιών πυρόσβεσης και διάσωσης στα περιφερειακά αεροδρόμια. Ως εκ τούτου, η εταιρεία καταβάλει 10,5 εκατ. ευρώ για τη μισθοδοσία του προσωπικού της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, καθώς και 4% επί του ποσού αυτού ως ετήσιο διοικητικό τέλος διαχείρισης. Η Fraport Greece έχει υπογράψει ξεχωριστή σύμβαση ύψους 800.000 ευρώ ετησίως με την Πολεμική Αεροπορία για υπηρεσίες διάσωσης και πυρόσβεσης στα αεροδρόμια Ακτίου και Χανίων. Σημειώνεται, ότι όλα τα κόστη της τακτικής εκπαίδευσης των πυροσβεστών επιβαρύνουν την εταιρεία.