Με τον περιφερειάρχη Κρήτης Σταύρο Αρναουτάκη και τον γ.γ. Δημοσίων Επενδύσεων και ΕΣΠΑ Παναγιώτη Κορκολή συναντήθηκε ο πρόεδρος της Ένωσης Περιφερειών Κώστας Αγοραστός μετά τη συνεδρίαση του ΔΣ της Ένωσης. Συζητήθηκε το θέμα του εθνικού σκέλους του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων των περιφερειών για το 2018.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης έγινε μια αναλυτική συζήτηση στη βάση των αναγκών των Περιφερειών και στο πλαίσιο των δυνατοτήτων του υπ. Οικονομίας και Ανάπτυξης. Επιβεβαιώθηκε από τον γ.γ. ότι πρόθεση του υπουργείου είναι η συνέχιση της στήριξης προς τις περιφέρειες με ανάλογη χρηματοδότηση όπως τα προηγούμενα χρόνια στο πλαίσιο των δημοσιονομικών δυνατοτήτων του υπουργείου.

Με βάση τον προϋπολογισμό του εθνικού σκέλους του ΠΔΕ, οι πόροι που θα κατευθυνθούν στις περιφέρειες, συμπεριλαμβανομένων αυτών για έκτακτες καταστάσεις, ξεπερνούν τα 200 εκατ. ευρώ, με προοπτική να αυξηθούν σημαντικά, σύμφωνα με την εξέλιξη των αναγκών.

Σημειώνεται ότι για το 2019, με βάση το εγκεκριμένο Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα, το εθνικό σκέλος του ΠΔΕ αυξάνεται κατά 55% , δηλαδή από 1 δισ. ευρώ θα φτάσει στο 1,55 δισ. ευρώ.

Τέλος, οι εκπρόσωποι της ΕΝΠΕ δήλωσαν ότι «επιβεβαιώνεται η συνεχής στήριξη του αν. υπ. Αλ. Χαρίτση και του γ.γ. Παναγιώτη Κορκολή προς τις περιφέρειες».