Κυριακή, 21 Απριλίου 2019

«"Η πρωτοβουλία "One Belt-One Road" δεν αφορά μόνο στις επιχειρηματικές επενδύσεις, αλλά αφορά και σε ανταλλαγές ανθρώπινων σχέσεων και πολιτισμών», αναφέρει ο πρόεδρος του Εμπορικού και Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Βασίλης Κορκίδης σε συνέντευξή του στην Ιταλική Τηλεόραση RAI και στο Ιαπωνικό δίκτυο KYODO NEWS, με θέμα τη πρωτοβουλία της Κίνας για το παγκόσμιο εμπόριο και την ανάπτυξη του λιμανιού του Πειραιά.

Την εκτίμηση ότι για την επάνοδο των ετήσιων επενδύσεων στα προ κρίσης επίπεδα, δηλαδή, μεταξύ 23 - 26% του ΑΕΠ, οι επενδύσεις το επόμενο έτος θα έπρεπε να αυξηθούν κατά 14,9 και 6,5 ποσοστιαίες μονάδες αντίστοιχα, ώστε να φτάσουν στο ύψος του 2007 και του 2010, διατυπώνουν οι οικονομικοί αναλυτές της Alpha Bank στο εβδομαδιαίο δελτίο οικονομικών εξελίξεων της τράπεζας.

Σημαντικές αλλαγές στην νομοθεσία για τις στρατηγικές επενδύσεις φέρνει η σύσταση της Αναπτυξιακής Τράπεζας, το σχέδιο νόμου για την οποία κατατέθηκε στη Βουλή, τόσο όσον αφορά τα φορολογικά κίνητρα και τις ενισχύσεις όσο και την τήρηση των δεσμεύσεων και τις επιπτώσεις εάν η επένδυση αποχαρακτηριστεί.

Δέκα μεγάλα έργα συνολικής επένδυσης 2,2 δισ. ευρώ, τα οποία θα δημιουργήσουν 10.000 θέσεις εργασίας είναι στη λίστα έγκρισης με τη διαδικασία fast track, όπως αναφέρθηκε στην συνάντηση δημοσιογράφων με στελέχη της Enterprice Greece.

Η προσέλκυση νέων επενδύσεων, η τόνωση της εγχώριας επιχειρηματικότητας μέσω της προώθησης των ελληνικών εξαγωγών, η δίκαιη σταθερή και περιβαλλοντική προώθηση της εξωστρέφειας και η ενίσχυση της πλήρους απασχόλησης, αποτελούν στόχους του οργανισμού Enterprise Greece, όπως ανέφερε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος, Γρηγόρης Στεργιούλης, σε σημερινή συνάντηση με δημοσιογράφους.

Δυναμική χαρακτηρίζεται η παρουσία της Ελλάδας στο διεθνές συνέδριο International Hotel Investment Forum, που πραγματοποιήθηκε στο Βερολίνο, για 22η συνεχή χρονιά και συγκέντρωσε στελέχη της παγκόσμιας τουριστικής βιομηχανίας, από όλο τον κόσμο, που εστιάζουν στην υλοποίηση επενδύσεων στον συγκεκριμένο κλάδο.

Η κινεζική εταιρεία σύγχρονης τεχνολογίας Huawei παρουσίασε στο κοινό το κέντρο ψηφιακής ασφάλειας (Cyber Security Transparency Centre) που οργάνωσε στις Βρυξέλλες, επιτρέποντας την πρόσβαση στον πηγαίο κώδικα που έχει αναπτύξει η εταιρία.

Tags:

Η κινεζική εταιρεία σύγχρονης τεχνολογίας Huawei και οι Ομοσπονδιακοί Σιδηρόδρομοι της Αυστρίας, ανακοίνωσαν την ενίσχυση της συνεργασίας τους για την προώθηση της ψηφιοποίησης στον τομέα των σιδηροδρόμων.

Tags:

Ροή

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ