Κυριακή, 17 Φεβρουαρίου 2019

Τη βούλησή του για την περαιτέρω ενίσχυση των ελληνο-ιαπωνικών σχέσεων το επόμενο διάστημα, εκφράζει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρεσβευτής της Ιαπωνίας στην Ελλάδα, Γιασουχίρο Σιμίζου, κάνοντας λόγο τόσο για αύξηση των ελληνικών εξαγωγών όσο και για μεγαλύτερη επιχειρηματική αλλά και επενδυτική συνεργασία.

Τη χρηματοδότηση της εταιρείας εκτυπώσεων εγγράφων ασφαλείας Veridos Ματσούκης ΑΕ με δάνειο ύψους 11 εκατ. ευρώ ανακοίνωσε σήμερα η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων, σε ειδική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας παρουσία του Αντιπροέδρου της Κυβέρνησης και υπουργού Οικονομίας & Ανάπτυξης, Γιάννη Δραγασάκη.

Στο κέντρο του ενδιαφέροντος των γερμανικών επιχειρήσεων, φαίνεται πως επιστρέφει η Ελλάδα, τόσο σε επίπεδο σημαντικών επενδύσεων από μεγάλους ομίλους όσο και σε επίπεδο εμπορικής συνεργασίας από μικρομεσαίες εταιρείες, με ειδικούς πάνω στο θέμα να εκφράζουν μεγάλη αισιοφοξία για το 2019.

Η πιθανή εξαγορά πιθανή εξαγορά της ναυπηγικής μονάδας της Ελευσίνας από την ONEX Technologies Group, θα δημιουργούσε μια από τις μεγαλύτερες ναυπηγικές και ναυπηγοεπισκευαστικές μονάδες της Μεσογείου και έναν από τους μεγαλύτερους εξαγωγικούς ομίλους της Ελλάδας με χιλιάδες νέες θέσεις εργασίας.

Σημαντικές επενδύσεις στην Ελλάδα και 250.000 νέες θέσεις εργασίας τα επόμενα δύο χρόνια προαναγγέλλει ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της British American Tobacco Hellas, Χουάν Χοσέ Μάρκο. Το πλάνο περιλαμβάνει την ενίσχυση των Ελλήνων λιανεμπόρων και των προμηθευτών, καθώς και την επέκταση του Διεθνούς Διαμετακομιστικού Κέντρου στον Πειραιά.

Την αύξηση του επενδυτικού ενδιαφέροντος για την Ελλάδα επιβεβαίωσε με συνέντευξή του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος του Ελληνοαμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου, Σίμος Αναστασόπουλος, τονίζοντας παράλληλα την ανάγκη αποκατάστασης της ανταγωνιστικότητας και της εμπιστοσύνης στην ελληνική οικονομία.

Στους στόχους της κυβέρνησης για την προσέλκυση επενδύσεων το 2019, αναφέρεται ο προϊστάμενος του Οικονομικού Γραφείου της Γενικής Γραμματείας Πρωθυπουργού, Γιώργος Τσίπρας, μιλώντας στη «Νέα Σελίδα». Εκφράζει αισιοδοξία για τις αυτοδιοικητικές εκλογές ενώ σχετικά με τις διεργασίες συγκρότησης ενός προοδευτικού μετώπου στην Ευρώπη αναφέρει ότι «πιστεύουμε στη συγκρότηση ενός ισχυρού και πλατιού μετώπου ενάντια στον νεοφιλελευθερισμό και στην ακροδεξιά, με πρώτο σταθμό τις ευρωεκλογές του 2019».

Με τον αναπληρωτή υπουργό Εξωτερικών του Κατάρ, Soltan bin Saad Al-Muraikhi ,συναντήθηκε στην Ντόχα ο υφυπουργός Εξωτερικών, Τέρενς Κουίκ.

Ο Οργανισμός Enterprise Greece συμμετείχε στο συνέδριο "Southeast Europe - Germany Business & Investment Summit", το οποίο διοργανώθηκε από τον "The Economist" στο Βερολίνο με σκοπό την ενίσχυση των επιχειρηματικών σχέσεων Ελλάδας - Γερμανίας.

Ροή

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ