Δευτέρα, 17 Ιουνίου 2019

Την έρευνα με θέμα «Ελλάδα, ελκυστικός επενδυτικός προορισμός;» διεξήγαγε για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, η Metron Analysis σε συνεργασία με την Public Affairs & Networks στην οποία ανταποκρίθηκαν, διατυπώνοντας σε βάθος τις απόψεις τους, 35 διευθύνοντες σύμβουλοι και στελέχη σημαντικών πολυεθνικών εταιρειών που δραστηριοποιούνται στη χώρα μας. Τα συμπεράσματα της έρευνας παρουσιάστηκαν στο 2nd InvestGR Forum που πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα.

Τον Δεκάλογο για την προσέλκυση επενδύσεων στην Ελλάδα παρουσίασε ο καθηγητής του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών Γιώργος Παγουλάτος στο συνέδριο του investgr που πραγματοποιείται στην Αθήνα.

Το Χρηματιστήριο Αθηνών και το Ελληνο-Αμερικανικό Εμπορικό Επιμελητήριο, σε συνεργασία με τον Enterprise Greece διοργανώνουν το Greek Investment Roadshow στις ΗΠΑ από τις 10 έως 14 Ιουνίου 2019.

Η Θεσσαλονίκη είναι μια συναρπαστική πόλη, λέει ο γενικός πρόξενος της Γερμανίας στην πόλη, Βάλτερ Στέχελ, ο οποίος ολοκληρώνει αυτές τις μέρες τη θητεία του. Θεωρεί, δε, πως η Θεσσαλονίκη, την οποία χαρακτηρίζει «κόμβο διανόησης» για την ευρύτερη περιοχή, έχει μεγάλες δυνατότητες οικονομικής ανάπτυξης καθώς, όπως λέει, «επιχειρηματίες έχουν αρχίσει ήδη να την ανακαλύπτουν ως ένα μέρος για επιχειρείν στην ευρύτερη περιοχή».

Η Επιτροπή Εποπτείας και Ελέγχου Παιγνίων αποφάσισε να μεταθέσει για τις 28 Ιουνίου την τελική ημερομηνία υποβολής προσφορών για παραχώρηση άδειας ίδρυσης και λειτουργίας καζίνο στην περιοχή του Μητροπολιτικού Πόλου Ελληνικού – Αγίου Κοσμά.

Την στρατηγική του υπουργείου Τουρισμού για την προσέλκυση νέων επενδύσεων στον ελληνικό τουρισμό, παρουσίασε στο Παρίσι ο γενικός γραμματέας Τουριστικής Πολιτικής και Ανάπτυξης, Γιώργος Τζιάλλας.

Η Αμερική επενδύει ισχυρά στην οικονομική ανάκαμψη της Ελλάδας, διαβεβαίωσε από το βήμα του συνεδρίου του Οικονομικού Επιμελητηρίου ο Αμερικανός πρεσβευτής Τζέφρι Πάιατ, ενώ επικρότησε την Αθήνα για τη Συμφωνία των Πρεσπών.

Tags:

Η οικονομική διπλωματία και η προσέλκυση επενδύσεων κυριάρχησε στις επαφές του υπουργού Εξωτερικών, Γιώργου Κατρούγκαλου, κατά την πρώτη ημέρα της επίσκεψής του στην Ντόχα, δεύτερο σταθμό της περιοδείας που πραγματοποιεί σε χώρες του Κόλπου.

«"Η πρωτοβουλία "One Belt-One Road" δεν αφορά μόνο στις επιχειρηματικές επενδύσεις, αλλά αφορά και σε ανταλλαγές ανθρώπινων σχέσεων και πολιτισμών», αναφέρει ο πρόεδρος του Εμπορικού και Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Βασίλης Κορκίδης σε συνέντευξή του στην Ιταλική Τηλεόραση RAI και στο Ιαπωνικό δίκτυο KYODO NEWS, με θέμα τη πρωτοβουλία της Κίνας για το παγκόσμιο εμπόριο και την ανάπτυξη του λιμανιού του Πειραιά.

Ροή

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ