Ανοιχτή πρόσκληση στους επιχειρηματίες, Έλληνες και Ξένους, να επενδύσουν στην Ελλάδα απηύθυνε ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Τουρισμού Γιώργος Τζιάλας από το βήμα των εργασιών του συνεδρίου που οργανώνει στην Αθήνα, ο Οργανισμός Enterprise Greece, με θέμα "Mediterranean Resort & Hotel Real Estate Forum (MR&H)" .

Ο γενικός γραμματέας του ΥΠΟΤ συμμετέχοντας σε στρογγυλή τράπεζα, με Έλληνες και Ξένους επιχειρηματίες, επεσήμανε πως είναι η κατάλληλη στιγμή για τον επιχειρηματία να επενδύσει στην Ελλάδα παροτρύνοντας τους, να επισπεύσουν γιατί οι τιμές έχουν ανοδική τάση. Την ίδια στιγμή στάθηκε στα άλματα του ελληνικού τουρισμού, που αποτυπώνονται τόσο στα νούμερα των αφίξεων, όσο και στον επενδυτικό χάρτη της χώρας, όπως αυτός έχει διαμορφωθεί με το άνοιγμα νέων ξενοδοχειακών μονάδων σε όλη την Ελλάδα.

Ο κ. Τζιάλας δεν παρέλειψε να περιγράψει με αδρές γραμμές την στρατηγική του υπουργείου, όπως αυτή αποτυπώνεται στον κύριο στόχο για τουρισμό 365 ημέρες το χρόνο, κάτι που όπως είπε, επιτυγχάνεται. Παράλληλα μίλησε για τις δράσεις του υπουργείου σε ό,τι αφορά τα ανοίγματα νέων αγορών, αλλά και την προσθήκη νέων θεματικών προϊόντων, που εμπλουτίζουν το τουριστικό χαρτοφυλάκιο της χώρας.

Μάλιστα επεσήμανε ότι ο τουρισμός έχει συμβάλλει στην καταπολέμηση της ανεργίας, καθώς το 80% των νέων θέσεων εφέτος αφορούσε τον τουρισμό. Ενδεικτικό της δυναμικής του ελληνικού τουριστικού είναι και το γεγονός ότι περιοχές που μέχρι πρότινος δεν ήταν στον πυρήνα της τουριστικής ανάπτυξης εφέτος κινήθηκαν ανοδικά. Η Ήπειρος σημείωσε διψήφιο ποσοστό ανόδου των αφίξεων και το αεροδρόμιο της Καλαμάτας έφτασε τους 132.000 επιβάτες από 25.000 που ήταν τα προηγούμενα χρόνια.

Από την πλευρά τους, οι επενδυτές, που στην πλειονότητα τους μίλησαν για την επενδυτική αγορά της Μεσογείου έδειξαν ενδιαφέρον για αγορά γης αλλά και υφισταμένων μονάδων στη χώρα μας. Παράλληλα ζήτησαν διαβεβαιώσεις για την γρήγορη ευόδωση των επενδύσεων, από τη στιγμή που θα προβούν στην αγορά αυτών.

Νωρίτερα, σε προηγούμενη συνεδρία ο πρώην πρόεδρος του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων Ανδρέας Ανδρεάδης επεσήμανε ότι το 2019 θα έχει δυσκολίες, σε σχέση με τις προηγούμενες χρονιές του ελληνικού τουρισμού.

Τέλος ο Οργανισμός Enterprise Greece, όπως τονίστηκε, προωθεί και υποστηρίζει τις σημαντικές επενδυτικές ευκαιρίες στην Ελλάδα και φέρνει εγγύτερα στην παγκόσμια επιχειρηματική κοινότητα τα εξαγώγιμα και υψηλού επιπέδου προϊόντα, αγαθά και υπηρεσίες που παράγονται στην Ελλάδα.

Οι εργασίες του συνεδρίου συνεχίζονται και αύριο με παρέμβαση της Υπουργού Τουρισμού Έλενας Κουντουρά.