Με παρουσία πολυμελούς κυβερνητικού κλιμακίου με επικεφαλής τον υπουργό Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτο και ανωτάτων στελεχών των τεσσάρων ελληνικών συστημικών τραπεζών, διεθνών τραπεζών, εκπροσώπων ευρωπαϊκών, διεθνών και ελληνικών οργανισμών και σημαντικών διεθνών, πραγματοποιείται τη Δευτέρα 10 Δεκεμβρίου στη Νέα Υόρκη το 20ό επενδυτικό φόρουμ της Capital Link.

Το 20ο Ετήσιο Capital Link Invest in Greece Forum, το οποίο πραγματοποιείται σε συνεργασία με το Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης και μεγάλες διεθνείς επενδυτικές τράπεζες, αναμένεται να παρακολουθήσουν στελέχη εταιρειών, επιχειρηματίες, επενδυτές και τραπεζίτες από την Ελλάδα, την Ευρώπη και την Αμερική.

Το Συνέδριο θα παρουσιάσει τις εξελίξεις και τις μεταρρυθμίσεις στην ελληνική οικονομία, το κυβερνητικό πρόγραμμα για την οικονομία και τις επενδύσεις. Επιπλέον, θα παρουσιάσει τις πιο πρόσφατες εξελίξεις στην κεφαλαιαγορά και σε συγκεκριμένους τομείς, με θέματα όπως, τα κρατικά και εταιρικά ομόλογα, η ενέργεια, η ανάπτυξη των υποδομών, η αγορά των ακινήτων, ο τουρισμός, ο τραπεζικός τομέας, η διαχείριση των μη εξυπηρετούμενων δανείων και η παγκόσμια ναυτιλία.

Στο κυβερνητικό κλιμάκιο συμμετέχουν, ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος - ο οποίος θα είναι και ο Κεντρικός Ομιλητής στο γεύμα του Συνεδρίου - ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Γιώργος Χουλιαράκης, η υπουργός Τουριστικής Ανάπτυξης Έλενα Κουντουρά, ο Γενικός Γραμματέας Τουριστικής Πολιτικής και Ανάπτυξης του Υπουργείου Τουρισμού, Γιώργος Τζιάλλας, ο γενικός γραμματέας Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων και Αναπτυξιακής Συνεργασίας του Υπουργείο Εξωτερικών & μέλος του Δ.Σ. του Enterprise Greece, Γιάννης Μπράχος και ο διοικητής της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων, Γιώργος Πιτσιλής.

Μαγνητοσκοπημένο μήνυμα θα απευθύνει ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, ενώ ο πρέσβης της Ελλάδος στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής Χάρης Λαλάκος θα πραγματοποιήσει την εναρκτήρια ομιλία του Συνεδρίου.

To συνέδριο διοργανώνει για 20 χρόνια η εταιρεία Capital Link και όπως αναφέρει ο πρόεδρός της, Νίκος Μπορνόζης, το Συνέδριο φέτος πραγματοποιείται σε μια ιδιαίτερα σημαντική χρονική στιγμή για την Ελλάδα.

«Μετά από χρόνια ύφεσης και οικονομικής δυσπραγίας, η χώρα ξαναμπαίνει σιγά - σιγά σε ρυθμό ανάπτυξης και το Συνέδριο αποσκοπεί να προβάλει την Ελλάδα σαν επενδυτικό και επιχειρηματικό προορισμό. Αυτό το Συνέδριο θα προσφέρει στο κοινό έναν μοναδικό συνδυασμό πληροφόρησης, marketing, και ευκαιριών δικτύωσης. Αυτόν τον Δεκέμβρη είναι η 20η επέτειος διοργάνωσης του Συνεδρίου και αποτελεί ορόσημο στην πορεία της Capital Link. Όλα αυτά τα χρόνια η εταιρεία έχει επιδοθεί σε συστηματική προσπάθεια προβολής της Ελλάδος στο διεθνές επενδυτικό και επιχειρηματικό κοινό», είπε ο κ. Μπορνόζης.

Στο επίσημο δείπνο του συνεδρίου, το βράδυ της Δευτέρας, κύριος ομιλητής θα είναι ο βοηθός υφυπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, αρμόδιος για ευρωασιατικές υποθέσεις, Μάθιου Πάλμερ

Στον Ευάγγελο Μυτιληναίο, Πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο της Mytilineos S.A., θα απονεμηθεί το “2018 Capital Link Hellenic Leadership Award”, στο τέλος των εργασιών του Συνεδρίου, κατά τη διάρκεια επίσημου δείπνου στο The New York Yacht Club, τη Δευτέρα 10 Δεκεμβρίου, 2018.

Την Τρίτη 11 Δεκεμβρίου, θα λάβει χώρα στο Χρηματιστήριο Νέας Υόρκης η καθιερωμένη τα τελευταία χρόνια ειδική εκδήλωση με τίτλο, "Ημέρα Ελλάδος στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης", με την ελληνική αποστολή να χτυπά το καμπανάκι της λήξης των εργασιών του Χρηματιστηρίου.