Το νέο πρόγραμμα της Endeavor Greece απευθύνεται σε τεχνολογικές εταιρείες που βρίσκονται σε στάδιο χρηματοδότησης Seed ή Series A και έχουν ιδρυθεί από Έλληνες επιχειρηματίες από όλο τον κόσμο.

Πρόκειται για εταιρείες που έχουν την προοπτική να σημειώσουν μεγάλες επιτυχίες και να γίνουν το επόμενο success story της Ελλάδας, ακολουθώντας τον δρόμο που έχουν χαράξει εταιρείες-μέλη της Endeavor όπως η Instashop και η Softomotive.

“Η Endeavor, από το 1997 μέχρι σήμερα, έχει επιλέξει στο παγκόσμιο δίκτυο της 2.089 επιχειρηματίες από 40 χώρες που έχουν την δυναμική - και πολλοί έχουν ήδη καταφέρει - να πετύχουν σε παγκόσμιο επίπεδο. Με την τεχνογνωσία και την εμπειρία που έχει ο οργανισμός εδώ και 23 χρόνια στην επιλογή και υποστήριξη ταχέως αναπτυσσόμενων επιχειρηματιών, γνωρίζουμε ποια χαρακτηριστικά μιας εταιρίας την κάνουν να ξεχωρίζει, και άρα αυξάνουν τις πιθανότητες μελλοντικής επιτυχίας της.” δήλωσε ο Παναγιώτης Καραμπίνης.

Έτσι, ο παγκόσμιος οργανισμός επιλέγει να ανοίξει το δίκτυό του, μέσω του προγράμματος Endeavor Scale-Up, σε ακόμη περισσότερες πολλά υποσχόμενες εταιρείες, που έχουν μέχρι στιγμής πετύχει είτε α) να λάβουν συνολική χρηματοδότηση μεγαλύτερη των €5εκ., είτε β) να έχουν συγκεντρώσει στον Seed γύρο τους περισσότερα από €2εκ., είτε γ) να έχουν σύνθετο ετήσιο ρυθμό ανάπτυξης (CAGR) που ξεπερνά το 75% τα 3 τελευταία έτη.

Η επιλογή των εταιρειών γίνεται μέσω ενός Τοπικού Πάνελ Επιλογής, που αποτελείται από μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου αλλά και μέντορες του οργανισμού. Κάθε έξι μήνες, οι αξιολογητές πραγματοποιούν συναντήσεις με τους υποψήφιους επιχειρηματίες και θα επιλέγουν τις επόμενες 10  εταιρείες που θα εντάσσονται στο πρόγραμμα.

Η συμμετοχή στο πρόγραμμα Endeavor Scale-up, θα διαρκεί από 6 έως 18 μήνες και έχει σκοπό να συμβάλει από νωρίς στη διεθνή ανάπτυξη των επιλεγμένων εταιριών και τελικά να οδηγήσει στην ένταξή τους στο παγκόσμιο δίκτυο της Endeavor, ως Endeavor Entrepreneurs. Κατά τη διάρκεια του προγράμματος, οι επιχειρηματίες θα αποκτήσουν πρόσβαση σε στρατηγική καθοδήγηση από εξειδικευμένους μέντορες, χρηματοδότηση μέσω του διεθνούς δικτύου επενδυτών της Endeavor, αλλά και ταλέντο, αξιοποιώντας τη συνεργασία του οργανισμού με πανεπιστήμια και επιχειρήσεις διεθνώς. Επίσης, οι επιλεγμένες εταιρείες θα έχουν τη δυνατότητα να συμμετάσχουν σε διεθνείς διοργανώσεις, αποκτώντας, έτσι, πρόσβαση στο δίκτυο και τα μέλη του οργανισμού παγκοσμίως.

Οι εταιρείες που επελέγησαν να συμμετέχουν στον πρώτο κύκλο του προγράμματος προέρχονται από πληθώρα διαφορετικών κλάδων στο χώρο της τεχνολογίας. Από τον κλάδο των Data & Analytics οι Baresquare και Convert Group, από το Healthcare οι Brainomix, Feel, Doctoranytime, Lifebit, Saphetor και Intelligencia, η Deepsea από Marinetech και η Netronix από IoT/Smart Cities. Από τον κλάδο του Fintech επελέγησαν οι Norbloc και Oktopay, η Tomorrow (MoRo) από Automotive/Smartcities, οι Proto.io και Geekbot από ESS και η Spotawheel από τον κλάδο του eCommerce. Τέλος, στο πρόγραμμα εντάσσονται η Augmenta από Agritech και η Hack The Box από Cyber Security.