Ο ελληνικής καταγωγής Steven Galanis και ο Devon Townsend, συνιδρυτές της εταιρείας Cameo, επελέγησαν να ενταχθούν στο παγκόσμιο δίκτυο της Endeavor. Λίγους μήνες μετά τη Series C χρηματοδότηση ύψους $100 εκ., με την οποία η αξία της Cameo ξεπέρασε το $1δισ., η εταιρεία εντάσσεται στο κορυφαίο δίκτυο των ταχέως αναπτυσσόμενων εταιρειών και σηματοδοτεί μία ακόμη επιτυχία για το ελληνικό τεχνολογικό οικοσύστημα.

Το Cameo είναι ένα online marketplace που συνδέει απευθείας τους fans με περισσότερους από 40 χιλιάδες celebrities, μέσω εξατομικευμένων βίντεο, ζωντανών κλήσεων και μηνυμάτων. Πολύ γρήγορα, η Cameo έχει εξελιχθεί σε ηγέτη της αγοράς του talent monetization. Την περασμένη χρονιά μόνο, ηχογραφήθηκαν περισσότερα από 1.3 εκατομμύρια cameos, ξεπερνώντας σε αριθμό τις τελευταίες 3 χρονιές συνολικά, ενώ εντάχθηκαν στην πλατφόρμα πάνω από 10.000 νέοι αθλητές, ηθοποιοί, μουσικοί και άλλες διάσημες προσωπικότητες. Το 2020, η Cameo σημείωσε $100εκ. σε πωλήσεις, ποσό σχεδόν πενταπλάσιο σε σύγκριση με το 2019.

Από την ίδρυσή της το 2017 μέχρι και σήμερα, η Cameo έχει λάβει $165.2 εκ. σε χρηματοδότηση, από επενδυτές όπως οι GV (πρώην Google Ventures), Amazon’s Alexa Fund, UTA Ventures, Softbank Vision Fund καθώς και διάσημες προσωπικότητες που χρησιμοποιούν την πλατφόρμα όπως ο Tony Hawk. Αξίζει να σημειωθεί ότι μέσα στο 2020, η εταιρεία έλαβε το βραβείο Καλύτερου Προϊόντος από τα Forbes 2020 Social Media Awards, κατατάχθηκε #1 στο The Information’s TI50 Most Promising Startups και εντάχθηκε στις λίστες ‘50 Most Innovative Companies’ του Fast Company, ‘Best In Business 2020’ του Inc. και ‘Top 100 Startups of 2020’ του Business Insider.

Η επιλογή της Cameo στο δίκτυο της Endeavor σηματοδοτεί την ένταξη του πρώτου unicorn στο χαρτοφυλάκιο του οργανισμού στην Ελλάδα, αλλά και ταυτόχρονα την ένταξη των Steven και Devon στους Endeavor Outliers, μια κατηγορία στην οποία εντάσσεται μόλις το 5% των Endeavor Entrepreneurs, που πετυχαίνει τους μεγαλύτερους ρυθμούς ανάπτυξης παγκοσμίως. Την ίδια στιγμή, η ένταξη της Cameo στο παγκόσμιο δίκτυο του οργανισμού είναι πλήρως εναρμονισμένη με τη στρατηγική της Endeavor Greece τα τελευταία χρόνια, στο επίκεντρό της οποίας βρίσκεται η διασύνδεση του ελληνικού οικοσυστήματος με επιτυχημένους επιχειρηματίες της διασποράς και η ενίσχυση του τρόπου με τον οποίο το υποστηρίζουν και υποστηρίζονται από αυτό. Οι επιχειρηματίες της διασποράς μπορούν να δημιουργήσουν ένα εκπληκτικό πολλαπλασιαστικό αποτύπωμα στο τοπικό οικοσύστημα, στηρίζοντας έμπρακτα τους Έλληνες επιχειρηματίες στην ανάπτυξη των εταιρειών τους, αλλά και εμπνέοντας ανερχόμενους επιχειρηματίες στο να υλοποιήσουν τις ιδέες τους.

«Είμαστε ιδιαίτερα ενθουσιασμένοι για την ένταξή μας στο παγκόσμιο δίκτυο των ταχέως αναπτυσσόμενων επιχειρηματιών της Endeavor. Την ίδια στιγμή, ανυπομονούμε να μεγαλώσουμε και να πολλαπλασιάσουμε το αντίκτυπό μας, εμπνεόμενοι από τη μοναδική αυτή ομάδα από παθιασμένους επιχειρηματίες», δήλωσε ο Steven Galanis, συνιδρυτής & CEO, Cameo.

Η  Μαίη Γαλάνη, Retail & Consumer Tech Portfolio Lead στην Endeavor δήλωσε: «Η επιλογή της Cameo αποτελεί ορόσημο για την Endeavor Greece αλλά και μια μεγάλη ευκαιρία για το ελληνικό οικοσύστημα καινοτομίας. Πρόκειται, αδιαμφισβήτητα, για μια από τις πιο καινοτόμες εταιρείες παγκοσμίως που μεγαλώνει με τεράστιους ρυθμούς, και είμαστε πολύ ενθουσιασμένοι για την ένταξη του πρώτου Unicorn στο portfolio της Endeavor Greece. Είμαστε έτοιμοι να στηρίξουμε την εταιρεία στην παγκόσμια επέκτασή της και αλλά και στην ουσιαστική διασύνδεσή της με το ελληνικό οικοσύστημα.»

Η Endeavor είναι ένας διεθνής μη κερδοσκοπικός οργανισμός που επιλέγει και στηρίζει ταχέως αναπτυσσόμενες επιχειρήσεις ανά τον κόσμο με τη βοήθεια των κορυφαίων επιχειρηματικών ηγετών και επενδυτών παγκοσμίως. Από το 1997, έχουν επιλεγεί περισσότεροι από 2100 Endeavor Entrepreneurs από 1300 εταιρείες παγκοσμίως, οι οποίοι έχουν εξασφαλίσει περισσότερες από 4.1 εκ. θέσεις εργασίας, ενώ το 2020 κατέγραψαν τζίρους άνω των €26 δις. Από το 2012, που ξεκίνησε η λειτουργία της Endeavor στην Ελλάδα, υποστηρίζει 41 επιχειρηματίες, από 29 εταιρείες: Blueground, Cameo, Centaur , CHB – Christodoulou Brothers, Dust & Cream, Ergon, FrezyDerm, Green Cola, Hack The Box, Hellas Direct, HotelBrain, InstaShop, Konva, NumberAI, Nova Credit, Matternet, Miroculus, MTI, Orfium, Oseven Telematics, Papadimitriou, Pnoe, Pollfish, Raymetrics, Softomotive, Spotawheel, SYCHEM, Think Digital Group (TDG), Workable.