Τα εύσημα της κυβέρνησης και του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη για την επένδυση της JTI και το έργο της για το μετασχηματισμό του εργοστασίου της ΣΕΚΑΠ στην Ξάνθη μετέφερε στο χαιρετισμό του ο Υπουργός Ανάπτυξης & Επενδύσεων κ. Άδωνις Γεωργιάδης στην εκδήλωση της εταιρείας για τα 40 χρόνια της επενδυτικής της παρουσίας στην Ελλάδα.

Στην «κλειστή» εκδήλωση, λόγω των έκτακτων περιοριστικών μέτρων για την πανδημία, απηύθυναν επίσης χαιρετισμό ο Πρέσβης της Ιαπωνίας Yasunori Nakayama, ο Περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας - Θράκης Χρήστος Μέτιος και ο Δήμαρχος Ξάνθης Εμμανουήλ Τσέπελης, ενώ στα επιμέρους σημεία της επένδυσης αναφέρθηκε στην ομιλία του ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της JTI Ελλάδας Victor Crespo

Οι  προσκεκλημένοι περιηγήθηκαν στις αναβαθμισμένες εγκαταστάσεις της μονάδας, ενώ κατά τη διάρκεια της ξενάγησης ο υπουργός Ανάπτυξης & Επενδύσεων και ο διευθυντής του εργοστασίου Αζαίπ Κοζαχμέτοβ εγκαινίασαν τη νέα γραμμή παραγωγής.

Στην ομιλία του ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της JTI Ελλάδας Victor Crespo τόνισε: «Είμαστε όλοι εδώ σήμερα για να γιορτάσουμε ένα σημαντικό ορόσημο για την εταιρεία μας: Τα 40 χρόνια της συνεχούς επένδυσης, από την ίδρυση της εταιρείας στην Ελλάδα το 1981. Η επένδυση αυτή έγινε ακόμα μεγαλύτερη με τα 30 εκατ. δολάρια που διοχετεύθηκαν τα τρία τελευταία χρόνια από την JTI για τον μετασχηματισμό της ΣΕΚΑΠ σε μια σύγχρονη Ευρωπαϊκών προδιαγραφών παραγωγική μονάδα και την αύξηση της παραγωγικής της δυνατότητας.  Η επέτειος αυτή συμπίπτει σήμερα με τα εγκαίνια μιας ακόμη γραμμής παραγωγής. Πιστοί στη δέσμευσή μας από την πρώτη ημέρα της εξαγοράς για επένδυση στον εκσυγχρονισμό και την ανάπτυξη της ΣΕΚΑΠ, η μονάδα έχει μετασχηματιστεί σήμερα σε ένα νέο εργοστάσιο, με παραγωγική δυνατότητα 7 φορές μεγαλύτερη έναντι του 2018 και με το 60% της παραγωγής να προορίζεται για εξαγωγές και το 40% για τις ανάγκες της εγχώριας αγοράς.

Ο κ. Crespo επεσήμανε ότι «από το 2019 παράγουμε στη ΣΕΚΑΠ το Winston, τη Νο.2 μάρκα στην Ελλάδα, για τις ανάγκες της τοπικής αγοράς και εξαγωγές στην Ε.Ε, το Camel που προορίζεται για εξαγωγές καθώς και τις μάρκες BF και GR.»

Κλείνοντας την ομιλία του ο κ. Crespo κατέληξε: «Στη JTI είμαστε υπερήφανοι που συμβάλλουμε στην ανάπτυξη της Ξάνθης και της ευρύτερης περιοχής, αγοράζοντας σταθερά τα υψηλής ποιότητας ανατολικού τύπου καπνά που παράγει η περιοχή για τις μάρκες μας σε όλο τον κόσμο και παράλληλα συμβάλλοντας ενεργά στην τοπική κοινωνία, ανταποκρινόμενοι στις ανάγκες της κοινότητας και στηρίζοντας τις προσπάθειες των αρχών.»

Από την πλευρά του ο Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων  Άδωνις Γεωργιάδης χαρακτήρισε την επένδυση ως ένα «μεγάλο στοίχημα» σε έναν κρίσιμο για την Ελλάδα τόπο με μακρά παράδοση στον καπνό, αναγνωρίζοντας την JTI ως εταιρεία που έχει την υπευθυνότητα να επενδύει με σεβασμό στον εργαζόμενο, στους νόμους του κράτους και το Περιβάλλον, αυξάνοντας το επενδυτικό αποτύπωμά της στην περιοχή και συμβάλλοντας στη συνολική εξαγωγική προσπάθεια της χώρας.