H εταιρεία DECA Investments, αποκλειστικός διαχειριστής του Diorama Investments Hellenic Growth Fund, ανακοίνωσε ότι ολοκλήρωσε την πέμπτη επένδυση του Fund: την απόκτηση στρατηγικής μειοψηφικής συμμετοχής στην εταιρεία Axel Accessories A.E.  έναντι έξι εκατ. ευρώ.

Η Axel, η οποία ιδρύθηκε το 1999 από την Ιφιγένεια Κουτσουβέλη και τον Κώστα Λαγουμάκη, ασχολείται με τον σχεδιασμό, την παραγωγή και την εμπορία γυναικείων ρούχων, τσαντών, υποδημάτων και αξεσουάρ. Με έδρα την Θεσσαλονίκη και έντονη εξαγωγική δραστηριότητα, η Axel απασχολεί 114 εργαζομένους, διεισδύοντας με τις συλλογές της σε 45 χώρες σε όλο τον κόσμο και με αυξανόμενη παρουσία στην Ελληνική λιανική αγορά. Το 2016 είχε πωλήσεις 15 εκατ. ευρώ εκ των οποίων το 50% ήταν εξαγωγές.

Η επένδυση στην Axel συνάδει με την στρατηγική του Diorama: να πραγματοποιεί ελκυστικές επενδύσεις σε δυναμικές, αναπτυσσόμενες και εξωστρεφείς Ελληνικές επιχειρήσεις. Επιδίωξη του Diorama είναι να στηρίξει τις εταιρείες στις οποίες επενδύει, ώστε να γίνουν ισχυροί παίκτες στον διεθνή χώρο.

O Κώστας Λαγουμάκης συνιδρυτής και Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας δήλωσε: “Είναι μία στρατηγική συνεργασία, σταθμός για την ιστορία της AXEL, με ανθρώπους - επενδυτές που προσφέρουν τεχνογνωσία και εμπειρία για τις διεθνείς αγορές. Είναι μεγάλη τιμή να είμαστε η πρώτη ελληνική εταιρεία στο κλάδο της fashion ένδυσης στην οποία επενδύει το Diorama. Στόχος μας είναι η ενίσχυση των εξαγωγών κυρίως για τις δύο πιο σημαντικές διεθνείς αγορές μας, την Ισπανία και την Ιταλία, όπου ήδη το δίκτυό μας αριθμεί 500 σημεία πώλησης. Η ανάπτυξη της Axel, που καταγράφεται συνεχώς από το 1999 έως σήμερα, θέλουμε να επιταχυνθεί και να ενισχυθεί περαιτέρω. Κοινός στόχος είναι να φτάσουμε πιο γρήγορα στο “όραμα” μας, ένα παγκόσμια αναγνωρισμένο brand name Axel.’’

Ο Νίκος Κούλης, Διευθύνων Σύμβουλος της DECA Investments AEΔOΕΕ δήλωσε: “Η επένδυση μας στην Axel είναι η πρώτη σε εταιρεία που δραστηριοποιείται στον τομέα της γυναικείας ένδυσης, υπόδησης και αξεσουάρ. Έχει όμως τα ίδια βασικά χαρακτηριστικά τα οποία ζητάμε σε όλες τις υποψήφιες επενδύσεις μας: Ικανή διοίκηση, ανθρώπους με κέφι και όραμα που έχουν καταφέρει να διεισδύσουν σε σημαντικές και ανταγωνιστικές αγορές του εξωτερικού, με στόχο να κάνουν την Axel μια αναγνωρίσιμη εταιρεία που θα αφήσει την σφραγίδα της στον διεθνή χώρο. Πιστεύω ότι μαζί θα το πετύχουμε και θα δημιουργήσουμε αποδόσεις για τους μετόχους, καλές θέσεις εργασίας για τους εργαζομένους και περηφάνια σε μια ακόμα εταιρεία που έχει την έδρα της στην Βόρεια Ελλάδα.”

Η επένδυση στην Axel είναι η πέμπτη επένδυση του Diorama. Τον Νοέμβριο 2015 το Diorama ανακοίνωσε την πρώτη του επένδυση στην εταιρεία Atlas Tapes Α.Ε., μια δυναμικά αναπτυσσόμενη εταιρεία που δραστηριοποιείται στην παραγωγή και εμπορία αυτοκόλλητων ταινιών, προϊόντων και άλλων υλικών συσκευασίας. Τον Μάρτιο του 2016 το Diorama πραγματοποίησε τη δεύτερη επένδυση στην Damavand Α.Ε., μια εταιρεία που δραστηριοποιείται στην μεταποίηση αγροτικών προϊόντων με βάση την τομάτα, ενώ το Δεκέμβριο του ίδιου έτους ολοκληρώθηκε η επένδυση στην InternetQ, μια δυναμική Ελληνική εταιρεία τεχνολογίας. Τον περασμένο Αύγουστο ανακοίνωσε την εξαγορά της εταιρείας Adam Pack, της μοναδικής ελληνικής εταιρείας που προμηθεύει χάρτινες συσκευασίες και πώματα για παραγωγούς γάλακτος στην Ελλάδα και το εξωτερικό.