Την πρωτοβουλία για την προσέλκυση κινηματογραφικών παραγωγών στην Ελλάδα καλωσόρισαν οι πρεσβευτές των χωρών των ΗΠΑ, της Γερμανίας και της Σουηδίας, που συμμετείχαν στην παρουσίασή της στο υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης.

«Εξαιρετική η παρουσίαση των ευκαιριών για το Hollywood υπό το νέο πλαίσιο κινήτρων του υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής για κινηματογραφικές ταινίες στην Ελλάδα» έγραψε στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter ο πρέσβης των ΗΠΑ στην Ελλάδα, Τζέφρι Πάιατ. Στην ίδια ανάρτηση εξέφρασε την ικανοποίησή του από τη συζήτηση του θέματος αυτού, τον προηγούμενο μήνα, με τον Σύνδεσμο Κινηματογράφου της Αμερικής.

Τις ευχαριστίες του στον Νίκο Παππά «για την παρουσίαση του νέου σχεδίου φιλικών κινήτρων για τον κινηματογράφο» εκφράζει ο πρεσβευτής της Γερμανίας στην Ελλάδα, Γενς Πλέτνερ. «Κινηματογραφικά γυρίσματα στην Ευρώπη; Με πάνω από 60% γαλάζιο του ουρανού όλο το χρόνο, 6.000 νησιά και 15.000 χιλιόμετρα ακτογραμμής, θα πάω στην Ελλάδα!» αναφέρει σε ανάρτησή της στον επίσημο λογαριασμό της, η γερμανική πρεσβεία στην Ελλάδα.

«Υπέροχη παρουσίαση από τον υπουργό Νίκο Παππά του σχεδίου οικονομικών κινήτρων για κινηματογραφικά γυρίσματα στην Ελλάδα» γράφει σε ανάλογη ανάρτησή της η σουηδική πρεσβεία στην Ελλάδα. 

Η παρουσίαση της πρωτοβουλίας για την προσέλκυση κινηματογραφικών παραγωγών (επενδυτικός νόμος), καθώς και το Εθνικό Κέντρο Οπτικοακουστικών Μέσων και Επικοινωνίας (ΕΚΟΜΕ) που θα λειτουργήσει ως ομπρέλα έγινε από τον αρμόδιο υπουργό Ψηφιακής Πολιτικής Νίκο Παππά και τον γενικό γραμματέα Ενημέρωσης Λευτέρη Κρέτσο στους πρεσβευτές της Γερμανίας, της Μεγάλης Βρετανίας, των ΗΠΑ, της Σουηδίας και σε θεσμικούς εκπροσώπους άλλων χωρών.

Μετά την παρουσίαση, οι πρέσβεις και οι εκπρόσωποι των ξένων χωρών ξεναγήθηκαν στις εγκαταστάσεις του ΕΚΟΜΕ και αντήλλαξαν απόψεις με τον υπουργό και τα στελέχη του υπουργείου.