Η απόφαση της Περιφέρειας Αττικής να χρηματοδοτήσει με επιπλέον 90 εκατ. ευρώ την ανάπλαση του Φαληρικού Δέλτα σηματοδοτεί την έναρξη των εργασιών της δεύτερης φάσης του οικολογικού πάρκου στον φαληρικό όρμο.

Ο αντιπεριφερειάρχης Νοτίου Τομέα, Χρήστος Καπάταης ανακοίνωσε στα μέλη του Δημοτικού Συμβούλιου Καλλιθέας την απόφαση της διοίκησης της Περιφέρειας Αττικής να εγγράψει στον προϋπολογισμό της, το επιπλέον ποσό των 90.000.000 ευρώ για την εκτέλεση της β΄ φάσης του έργου «Δημιουργία Οικολογικού Πάρκου στον φαληρικό όρμο», 

Η ενημέρωση έγινε κατά τη διάρκεια ειδικής συνεδρίασης του Συμβουλίου, παρουσία του αντιπεριφερειάρχη, ο οποίος προσκλήθηκε να μιλήσει για την πορεία των έργων ανάπλασης του φαληρικού όρμου.

Η δημοτική Αρχή ενημερώθηκε αρχικά για την πορεία εκτέλεσης των έργων της α΄ φάσης, καθώς και για εκείνα της Β΄ φάσης, η οποία θα ξεκινήσει σύντομα.

Ακολούθησε διάλογος και ο κ. Καπάταης εξέφρασε την ικανοποίησή του για την εξέλιξη και τη συνέχιση του έργου, υπογραμμίζοντας: «Σκοπεύουμε να παραδώσουμε τη συνολική έκταση του παράκτιου μετώπου του φαληρικού όρμου θωρακισμένη αντιπλημμυρικά, προσβάσιμη για όλους τους πολίτες, πόλο ανάπτυξης και πολιτισμού για όλη την Αττική»

Διαβάστε ακόμη: