Δευτέρα, 23 Απριλίου 2018

Το ΤΑΙΠΕΔ ανακοίνωσε πως έκανε δεκτή την βελτιωμένη προσφορά, ύψους 535 εκατ. ευρώ, εκ μέρους της κοινοπραξίας των Snam (ισπανική), Enagás (ισπανική) και Fluxys (βελγική) για την απόκτηση του 66% του Διαχειριστή Εθνικού Συστήματος Φυσικού Αερίου, ενώ το ίδιο έκαναν και τα ΕΛΠΕ, έτερος βασικός μέτοχος της εταιρείας.

Νέα βελτιωμένη οικονομική προσφορά για το 66% του ΔΕΣΦΑ ζητάει το ΤΑΙΠΕΔ από την κοινοπραξία Snam (ισπανική), Enagás (ισπανική) και Fluxys (βελγική), η οποία υπέβαλε την υψηλότερη προσφορά.

Tags:

Σήμερα αναμένεται να υποβάλλουν τις βελτιωτικές προσφορές τους τα δύο κοινοπρακτικά σχήματα που διεκδικούν το 66% του ΔΕΣΦΑ και το ΤΑΙΠΕΔ εκτιμάται ότι θα ανακοινώσει τον προτιμητέο επενδυτή μέχρι το τέλος της εβδομάδας. Οι αρχικές προσφορές υπερέβαιναν τα 400 εκατ. ευρώ.

Tags:

Τις βελτιωτικές προσφορές τους αναμένεται να υποβάλλουν αύριο οι δυο ξένες κοινοπραξίες που διεκδικούν το 66% του ΔΕΣΦΑ, ενώ μέχρι το τέλος της εβδομάδας αναμένεται να ανακοινωθεί ο προτιμητέος επενδυτής.

Tags:

Η επικείμενη πώληση του πλειοψηφικού ποσοστού των ΕΛΠΕ ήδη προσελκύει το ενδιαφέρον επενδυτών υψηλής ποιότητας, αναφέρει σε συνέντευξη που παραχώρησε στο Bloomberg ο Διευθύνων Σύμβουλος του ΤΑΙΠΕΔ, Ριχάρδος Λαμπίρης και τονίζει ότι ο διεθνής διαγωνισμός ξεκινά σε περίπου 10 ημέρες.

Στο πρακτορείο Reuters μίλησε ο πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ, Άρης Ξενόφος, ο οποίος τόνισε πως η πρόοδος που θα σημειωθεί μέχρι τον Ιούνιο σε βασικές αποκρατικοποιήσεις θα καθορίσει αν η Ελλάδα πετύχει τον στόχο της άντλησης τουλάχιστον 2 δισ. ευρώ από πωλήσεις κρατικών περιουσιακών στοιχείων.

Εφικτό χαρακτήρισε τον στόχο για την άντληση εσόδων ύψους 2 δισ. ευρώ από τις αποκρατικοποιήσεις ο εκτελεστικός πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ, Άρης Ξενόφος σε τηλεφωνική συνέντευξη στον Alpha 989. Σημείωσε δε ότι η νέα στρατηγική του Ταμείου εστιάζει στο αναπτυξιακό προφίλ του.

Ξεκινάει ο διαγωνισμός για την μεταβίβαση από το ΤΑΙΠΕΔ του δικαιώματος επιφανείας του ακινήτου του Ξενία και της Ιαματικής Πηγής Κύθνου για 99 έτη. Από τις 2 Απριλίου αρχίζουν οι υποβολές προσφορών, ενώ καταληκτική ημερομηνία είναι η 11η Ιουνίου.

Ροή

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ