Τρίτη, 19 Ιουνίου 2018

Στα 22 εκατ. ευρώ ανέρχεται η βελτιωμένη προσφορά που κατέθεσε η ΤΡΑΙΝΟΣΕ για την Ελληνική Εταιρεία Συντήρησης Σιδηροδρομικού Υλικού (ΕΕΣΣΤΥ), αναφέρει το ΤΑΙΠΕΔ. Εντός των ορίων αποτίμησης λέει το Ταμείο.

Βελτιωμένη προσφορά για την απόκτηση του 100% της Ελληνικής Εταιρείας Συντήρησης Σιδηροδρομικού Υλικού (ΕΕΣΣΤΥ) κατέθεσε η ΤΡΑΙΝΟΣΕ, σύμφωνα με πληροφορίες από το ΤΑΙΠΕΔ.

Για όλα τα ζητήματα που άπτονται τις λειτουργίες του ΤΑΙΠΕΔ μίλησε ο πρόεδρος του Ταμείο, Άρης Ξενόφος, προερχόμενος στη συνάντηση με τους θεσμούς. Οι προβλέψεις υπέρ συγκεκριμένων κοινωνικών ομάδων στην παραχώρηση της Εγνατίας, οι εξελίξεις σε διόδια και λιμάνια, οι επόμενες κινήσεις του Ταμείου, αλλά και απαντήσεις προς τους επικριτές.

Στη δεύτερη φάση του διαγωνισμού περνούν οι επτά διεκδικητές για την Εγνατία Οδό. Πρόκειται για τα σχήματα Anas, Freyja Holdings-Macquarie, Roadis-Άκτωρ, Sichuan-Damco, Vinci-Μυτιληναίος, ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ-EGIS, Δίολκος. Οκτώ είναι οι διεκδικητές στον επόμενο γύρο για την Μαρίνα Αλίμου. Άγονος κηρύχθηκε ο διαγωνισμός για Μαρίνα Πύλου.

Συναντήσεις με παραγωγικούς φορείς και εκπροσώπους της τοπικής αυτοδιοίκησης της Βόρειας Ελλάδας είχε την Δευτέρα και την Τρίτη στη Θεσσαλονίκη ο Εκτελεστικός Πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ, κ. Άρης Ξενόφος, ενώ επισκέφθηκε και περιουσιακά στοιχεία του ελληνικού δημοσίου στην περιοχή που έχουν περιέλθει στο Ταμείο για ανάπτυξη και αξιοποίηση, όπως η μαρίνα Καλαμαριάς και τα ακίνητα στην περιοχή Μίκρας – Περαίας, όπως και τις εγκαταστάσεις του ΟΛΘ.

Στη Ρόδο μετέβη σήμερα ο Εκτελεστικός Πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ, κ. Άρης Ξενόφος, συνοδευόμενος από στελέχη του Ταμείου, προκειμένου να επισκεφθεί δύο περιουσιακά στοιχεία του ελληνικού δημοσίου που έχουν περιέλθει στην δικαιοδοσία του ΤΑΙΠΕΔ για αξιοποίηση, το ακίνητο στην Αφάντου και την μαρίνα Ρόδου.

Το ΤΑΙΠΕΔ ανακοίνωσε πως έκανε δεκτή την βελτιωμένη προσφορά, ύψους 535 εκατ. ευρώ, εκ μέρους της κοινοπραξίας των Snam (ισπανική), Enagás (ισπανική) και Fluxys (βελγική) για την απόκτηση του 66% του Διαχειριστή Εθνικού Συστήματος Φυσικού Αερίου, ενώ το ίδιο έκαναν και τα ΕΛΠΕ, έτερος βασικός μέτοχος της εταιρείας.

Νέα βελτιωμένη οικονομική προσφορά για το 66% του ΔΕΣΦΑ ζητάει το ΤΑΙΠΕΔ από την κοινοπραξία Snam (ισπανική), Enagás (ισπανική) και Fluxys (βελγική), η οποία υπέβαλε την υψηλότερη προσφορά.

Tags:

Σήμερα αναμένεται να υποβάλλουν τις βελτιωτικές προσφορές τους τα δύο κοινοπρακτικά σχήματα που διεκδικούν το 66% του ΔΕΣΦΑ και το ΤΑΙΠΕΔ εκτιμάται ότι θα ανακοινώσει τον προτιμητέο επενδυτή μέχρι το τέλος της εβδομάδας. Οι αρχικές προσφορές υπερέβαιναν τα 400 εκατ. ευρώ.

Tags:

Ροή

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ