Την άδεια λειτουργίας του τουριστικού λιμένα Αλίμου ενέκρινε με απόφασή της η υπουργός Τουρισμού, Έλενα Κουντουρά. Στην Διαύγεια αναρτήθηκε η υπουργική απόφαση.

Σύμφωνα με τους κύκλους του ΤΑΙΠΕΔ, η αδειοδότηση της μαρίνας Αλίμου υπήρξε το αποτέλεσμα συντονισμένων προσπαθειών του ΤΑΙΠΕΔ και του υπουργείου Τουρισμού. Το Ταμείο αναμένεται να προχωρήσει στη δεύτερη φάση του διαγωνισμού για την παραχώρηση του λιμένα Αλίμου το προσεχές διάστημα. Ο σχετικός διαγωνισμός  αναμένεται να ολοκληρωθεί έως το τέλος του έτους.

Οκτώ είναι οι διεκδικητές στον επόμενο γύρο για την Μαρίνα Αλίμου

Τον Αύγουστο είχαν εκδοθεί προεδρικά διατάγματα για τις μαρίνες Αλίμου και Χίου, βάσει των οποίων προσδιορίζεται η χωροθέτηση και ανάπτυξη των δύο αυτών κρατικών περιουσιακών στοιχείων.

Σημειώνεται ότι η μαρίνα Αλίμου είναι η μεγαλύτερη της χώρας, προσφέροντας 1.100 θέσεις ελλιμενισμού σκαφών αναψυχής διαφόρων μεγεθών, και η θαλάσσια ζώνη της έχει συνολική επιφάνεια περίπου 428 στρεμμάτων και περιλαμβάνει θαλάσσιο χώρο ελλιμενισμού των σκαφών αναψυχής επιφάνειας 240 στρεμμάτων, ενώ η χερσαία ζώνη της είναι συνολικής επιφάνειας περίπου 210 στρεμμάτων.