Την Πέμπτη 21 Δεκεμβρίου θα υπογραφεί τελικά η συμφωνία για την πώληση του 67% του ΟΛΘ, καθώς όπως σημειώνει το ΤΑΙΠΕΔ, όλα τα εμπλεκόμενα μέρη συμφώνησαν για την αναβολή της, καθώς υπήρξε εμπλοκή με τη ρωσική τράπεζα Promsvyazbanκ, εκδότη της εγγυητικής επιστολής της συναλλαγής.

Ειδικότερα, το ΤΑΙΠΕΔ ανακοινώνει, κατόπιν συμφωνίας μεταξύ όλων των εμπλεκομένων μερών, ότι για λόγους ανωτέρας βίας που αφορούν την τράπεζα Promsvyazbanκ, εκδότη της εγγυητικής επιστολής της συναλλαγής, αναβάλει την υπογραφή της αγοραπωλησίας μετοχών του 67% του ΟΛΘ για την Πέμπτη 21 Δεκεμβρίου, στις 18.00.

Η παραπάνω επιλογή επιβλήθηκε απρόσμενα και απρόβλεπτα λόγω σημερινής απόφασης της Κεντρικής Τράπεζας της Ρωσίας να θέσει υπό καθεστώς προσωρινής διαχείρισης την παραπάνω τράπεζα.

Σημειώνεται ότι η συμφωνία πώλησης θα υπογραφεί από τον πρόεδρο του ΤΑΙΠΕΔ  Άρη Ξενόφο και από τους Σωτήρη Θεοφάνη (εκπρόσωπο της κοινοπραξίας DEUTSCHE INVEST EQUITY PARTNERS GmbH, BELTERRA INVESTMENTS LIMITED και TERMINAL LINK SAS, που πλειοδότησε στο διαγωνισμό) και Boris Wenzel, διευθύνοντα σύμβουλο της γαλλικής Terminal Link SAS.

Διαβάστε επίσης: Πιτσιόρλας: Το λιμάνι της Θεσσαλονίκης περνά σε νέα περίοδο