Άγονη τελικά η προσπάθεια πώλησης του πλειοψηφικού πακέτου των Ελληνικών Πετρελαίων! Σύμφωνα με επίσημη ενημέρωση του ΤΑΙΠΕΔ, ο διαγωνισμός για την παραχώρηση του 50,1% του μετοχικού κεφαλαίου του εισηγμένου ενεργειακού ομίλου, αφού οι υποψήφιοι επενδυτές δεν κατέθεσαν δεσμευτική προσφορά. Εξετάζονται τα επόμενα βήματα.

Στην ανακοίνωσή του το ΤΑΙΠΕΔ σημειώνει πως η εξέλιξη αυτή έχει να κάνει με λόγους που αφορούν τους ίδιους τους υποψήφιους επενδυτές και πρόσφατες εξελίξεις στο διεθνές περιβάλλον, οι οποίες επηρεάζουν τις κοινοπραξίες.

Το Διοικητικό Συμβούλιο του ΤΑΙΠΕΔ θα συγκληθεί άμεσα για να εξετάσει τα επόμενα βήματα στο ζήτημα της πώλησης του πλειοψηφικού πακέτου μετοχών της επιχείρησης (από κοινού πώληση από το ΤΑΙΠΕΔ και την Paneuropean Oil and Industrial Holdings S.A.).

Υπενθυμίζουμε, πως στη Β΄φάση του διαγωνισμού είχαν προκριθεί:

  1. σύμπραξη της εταιρείας Glencore Energy UK LTD με την εταιρεία “CIEP Participations S.a r.l. SICAR” του ομίλου Carlyle και
  2. σύμπραξη της εταιρείας Vitol Holding BV με την εταιρεία “Société Nationale pour la Recherche, la Production, le Transport, la Transformation et la Commercialisation des Hydrocarbures” (“Sonatrach”).