Ολοκληρώθηκε σήμερα η προθεσμία υποβολής εκδήλωσης ενδιαφέροντος για την απόκτηση ποσοστού συμμετοχής 30% στο μετοχικό κεφάλαιο της εταιρείας «Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών ΑΕ» (ΔΑΑ), με το επενδυτικό ενδιαφέρον να είναι πολύ μεγάλο.

Σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση από το ΤΑΙΠΕΔ, που διαχειρίζεται το εν λόγω μετοχικό ποσοστό, δέκα είναι τα επενδυτικά σχήματα (μεμονωμένες επιχειρήσεις ή κοινοπραξίες) επέλεξαν να συμμετάσχουν στο Α’ μέρος του διαγωνισμού, εκδηλώνοντας το ενδιαφέρον τους.

Ειδικότερα, ενδιαφέρον εκδήλωσαν οι εξής (με αλφαβητική σειρά):

  1. ADP GROUPE
  2. APG ASSET MANAGEMENT
  3. AVIALLIANCE GMBh
  4. FERROVIAL INTERNATIONAL SE
  5. FIRST STATE INVESTMENTS
  6. GLOBAL INFRASTRUCTURE PARTNERS
  7. VINCI AIRPORTS
  8. Κοινοπραξία εταιρειών ARDIAN INFRASTRUCTURE FUND S.C.A, SICAR και ARDIAN INFRASTRUCTURE FUND V B S.C.S. SICAV – RAIF
  9. Κοινοπραξία εταιρειών KKR και EGIS
  10. Κοινοπραξία εταιρειών MEIF 6 ATTIC INVESTMENT, RAFFLES INFRA HOLDING και CHENGDONG INVESTMENT CORPORATION

Αξίζει να σημειωθεί πως ειδικοί αναλυτές έκαναν λόγω για εκδήλωση ενδιαφέροντος έως και οκτώ επενδυτικών σχημάτων, με την πραγματικότητα να ξεπερνά τις αναλύσεις και να δείχνει πως το Αεροδρόμιο των Αθηνών εκτιμάται ως «φιλέτο» από τους επεβδυτές.

Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση, οι σύμβουλοι αξιοποίησης, αφού αξιολογήσουν τις υποβληθείσες εκδηλώσεις ενδιαφέροντος, θα υποβάλουν την εισήγησή τους προς το Διοικητικό Συμβούλιο του ΤΑΙΠΕΔ σχετικά με τους υποψηφίους που πληρούν τα κριτήρια συμμετοχής για την επόμενη φάση του διαγωνισμού.