Επίσκεψη σε Κέρκυρα και Ηγουμενίτσα πραγματοποίησε ο Πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ, κ. Άρης Ξενόφος, προκειμένου να έχει επαφές με φορείς των δύο περιοχών, να γνωρίσει από κοντά τις υποδομές του Οργανισμού Λιμένος Κέρκυρας και του Οργανισμού Λιμένος Ηγουμενίτσας και να ενημερωθεί για τη δυναμική κάθε λιμανιού από τις διοικήσεις τους.

Με πρώτο σταθμό το νησί των Φαιάκων, ο κ. Ξενόφος είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με τον δήμαρχο της Κέρκυρας κ. Κωνσταντίνο Νικολούζο και βουλευτές της περιοχής. Στόχος ήταν ηανταλλαγή απόψεων για τις προοπτικές ανάπτυξης του νησιού, τις τουριστικές επενδύσεις και την δυναμική των λιμενικών υποδομών της Κέρκυρας στο πλαίσιο της ευρύτερης αξιοποίησης των περιουσιακών στοιχείων του δημοσίου, προς όφελος της τοπικής κοινωνίας, των πολιτών και της οικονομίας.

Ο Πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ ξεναγήθηκε επίσης στις εγκαταστάσεις του Οργανισμού Λιμένος Κέρκυρας και είχε επαφές με τον Πρόεδρο & Διευθύνοντα Σύμβουλο του Οργανισμού, κ. Σπύρο Στεφανίδη, καθώς και με τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου όπως και τους εργαζόμενους.

Στην Ηγουμενίτσα, ο επικεφαλής του ΤΑΙΠΕΔ συναντήθηκε με τον Αντιπεριφερειάρχη Θεσπρωτίας κ. Θωμά Πιτούλη, τον Δήμαρχο Ηγουμενίτσας, κ. Γιάννη Λώλο, την Δήμαρχο Σουλίου, κυρία Σταυρούλα Μπραΐμη – Μπότση και τη διοίκηση του Λιμενικού Σώματος.Κατά την επίσκεψή του στον Οργανισμό Λιμένος Ηγουμενίτσας, ο κ. Ξενόφος είχε επαφές με τον Πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο του ΟΛΓΗ, κ. Ανδρέα Νταή, τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου και τους εργαζόμενους.

Στο επίκεντρο των συζητήσεων βρέθηκε η μελέτη για την αξιοποίηση των 10 Οργανισμών Λιμένων που εκπονήθηκε από ανεξάρτητους συμβούλους για λογαριασμό του ΤΑΙΠΕΔ, τα ευρήματα της οποίας είναι ήδη σε γνώση των διοικήσεων των λιμένων.

Ο Πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ κ. Άρης Ξενόφος ανέφερε σχετικά: «Η επίσκεψη μου στους Λιμένες της Κέρκυρας και της Ηγουμενίτσας έρχεται να υπογραμμίσει την σημασία που το Ταμείο τους προσδίδει. Δύο λιμάνια που βρίσκονται στις απολήξεις της Εγνατίας Οδού και που διαμορφώνουν, μαζί με τον Λιμένα της Θεσσαλονίκης και τον Λιμένα Αλεξανδρούπολης ένα αναπτυξιακό τόξο που διατρέχει την Βόρεια Ελλάδα σε όλο το μήκος της. Καταδεικνύει έτσι μια ευρύτερη στρατηγική που διέπει τον σχεδιασμό του Ταμείου».