Πέμπτη, 05 Δεκεμβρίου 2019

Συνάντηση με διεθνείς επενδυτές από μεγάλα funds και εταιρείες που δραστηριοποιούνται στις υποδομές, οι οποίοι διαχειρίζονται χαρτοφυλάκια εκατοντάδων δισεκατομμυρίων, είχε το πρωί στο Λονδίνο ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης.

Παρατείνεται έως την 31η Ιανουαρίου η προθεσμία για ην υποβολή εκδήλωσης ενδιαφέροντος για την παραχώρηση (κατ' ελάχιστο 35 έτη) υπηρεσιών λειτουργίας λιμένος και του δικαιώματος χρήσης, λειτουργίας, διαχείρισης και εκμετάλλευσης της Μαρίνας Ιτέας, όπως ανακοίνωσε το ΤΑΙΠΕΔ στους ενδιαφερόμενους επενδυτές.

Η British American Tobacco, ένας από τους μεγαλύτερους Ομίλους διεθνώς, ενισχύει το ελληνικό λιανεμπόριο με περισσότερα από 20 εκατ. ευρώ τα επόμενα δύο χρόνια, καθώς ο Όμιλος επενδύει στρατηγικά στην Ελλάδα εμπλουτίζοντας το χαρτοφυλάκιο των προϊόντων δυνητικά μειωμένου κινδύνου glo.

Οι επενδυτικές ευκαιρίες που δημιουργούνται στη χώρα, με έμφαση στο εμβληματικό επενδυτικό πρόγραμμα του Ελληνικού, βρέθηκαν στο επίκεντρο της επίσκεψης που πραγματοποίησε στην Αθήνα ο επικεφαλής του ομίλου Fairfax, Πρεμ Γουάτσα.

Παρουσία του Υπουργού Εξωτερικών, κ. Ν. Δένδια, πραγματοποιήθηκε εχθές, 27 Νοεμβρίου 2019, το Διοικητικό Συμβούλιο της Ελληνικής Εταιρείας Επενδύσεων και Εξωτερικού Εμπορίου ΑΕ - Enterprise Greece, που κάνει ένα νέο ξεκίνημα υπό τον εποπτεύοντα Υφυπουργό Εξωτερικών κο Κ. Φραγκογιάννη.

Η Χρυσή Γραμμή του Μετρό της Ντόχα, έργο το οποίο κατασκεύασε η ΑΚΤΩΡ ως επικεφαλής της διεθνούς κοινοπραξίας ALYSJ, άνοιξε τις πύλες της στο κοινό πριν λίγες ημέρες στο Κατάρ.

Σε ένα σημαντικό βήμα για την εξασφάλιση της απαραίτητης χρηματοδότησης για την έναρξη του μεγάλου έργου στο Ελληνικό προχώρησε η Lamda Development, ερχόμενη σε συμφωνία με τις τράπεζες και Eurobank και Πειραιώς.

Μπορεί να μετρώνται στα δάχτυλα του ενός χεριού, αλλά υπάρχουν και τέτοιου βεληνεκούς και ισχύος ελληνικές εταιρείες. Με επιτόκιο 2,5% ο Όμιλος Μυτιληναίος σήκωσε από τις αγορές 500 εκατ. ευρώ για να χρηματοδοτήσει τα επενδυτικά του σχέδια. Πάνω από 1,9 δισ. η προσφορά. Προσβλέπουμε να συνεχίσουμε να ανταποδίδουμε αξία, μέσω μίας πορείας βιώσιμης ανάπτυξης, τονίζει ο Ευάγγελος Μυτιληναίος.

Μεγάλο είναι το ενδιαφέρον από αμερικανικές, κεντροευρωπαϊκές και κινεζικές επιχειρήσεις, και πολύ θετικό το κλίμα για επενδύσεις στην Ελλάδα, τονίζει ο υφυπουργός Εξωτερικών, Κωνσταντίνος Φραγκογιάννης, σε συνέντευξή του σε τηλεοπτικό σταθμό. «Ο ούριος άνεμος πνέει παντού. Όλοι ενδιαφέρονται να έρθουν στην Ελλάδα, οι Κινέζοι λίγο περισσότερο. Το ίδιο ενδιαφέρον υπάρχει και από τις αγορές της Ιαπωνίας αλλά και της νοτιοανατολικής Ασίας» σημείωσε ο υφυπουργός που είναι αρμόδιος για την οικονομική διπλωματία.

Ροή

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ