Παρασκευή, 23 Φεβρουαρίου 2018

«Σεβόμαστε μεν, διαφωνούμε δε απολύτως», αναφέρει ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος για την γνωμοδότηση του Ε΄ Τμήματος του Συμβουλίου της Επικρατείας, που έκρινε συνταγματικό και νόμιμο το σχέδιο προεδρικού διατάγματος «Ρυθμίσεις επαγγέλματος φαρμακοποιού - Ίδρυση φαρμακείου».

Η Β. ΚΑΥΚΑΣ Α.Ε. αναδείχθηκε ως μία από τις 21 πιο δυναμικές επιχειρήσεις στην Ελλάδα στο πλαίσιο των Βραβείων Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας “Growth Awards”, που διοργανώθηκαν για δεύτερη συνεχή χρονιά από την Eurobank και την Grant Thornton.

Την ανάγκη συγκρότησης μιας διαδημοτικής επιτροπής που θα εξετάσει τα συγκοινωνιακά προβλήματα της Θεσσαλονίκης και θα προτείνει λύσεις στο πλαίσιο ενός ενιαίου και συνολικού σχεδιασμού, επισήμανε ο πρόεδρος του ΟΑΣΘ, Στέλιος Παππάς, κατά τη διάρκεια συνάντησης που πραγματοποιήθηκε με το δήμαρχο Παύλου Μελά, Δημήτρη Δεμουρτζίδη.

Η αυτόνομη παρουσία της εταιρείας AS Company AE στην αγορά της Ρουμανίας, με την ίδρυση θυγατρικής εταιρείας, στο μετοχικό κεφάλαιο της οποίας θα συμμετέχει κατά 100%, αποφασίστηκε σε συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου της.

 Χιλιάδες μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις έχουν εγκλωβιστεί στην υπερχρέωση και στην υψηλή φορολογία επισημαίνει ο ΣΕΒ στο εβδομαδιαίο δελτίο του και ζητάει να αντιμετωπιστούν τα φορολογικά εμπόδια, αλλά και να διευκολυνθούν οι μετασχηματισμοί και οι συγχωνεύσεις.

Το αργότερο έως τον Σεπτέμβριο του 2018 αναμένεται να τεθεί σε δημόσια διαβούλευση το master plan για την ανάπλαση του Διεθνούς Εκθεσιακού Κέντρου Θεσσαλονίκης και μέχρι το τέλος του τρέχοντος έτους αναμένεται και το "πράσινο φως" από το υπουργείο Περιβάλλοντος για τις οριστικές μελέτες ειδικού χωρικού σχεδιασμού και στρατηγικής περιβαλλοντικών επιπτώσεων, όπως τόνισε ο διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΘ- Helexpo AΕ, Κυριάκος Ποζρικίδης.