Σάββατο, 24 Φεβρουαρίου 2018

Ολοκληρώθηκε η προθεσμία συμμετοχής στο πρόγραμμα εθελούσιας εξόδου υπαλλήλων της Τράπεζας Πειραιώς, με τις πληροφορίες να κάνουν λόγο για μεγάλη ανταπόκριση λόγω των πολύ καλών όρων, αλλά και της γενικότερης ανησυχίας για εργασιακές αλλαγές στον τραπεζικό κλάδο.

Ο κίνδυνος να ξεσπάσουν εμπορικοί πόλεμοι έχει αυξηθεί εξαιτίας των νέων τιμωρητικών δασμών των ΗΠΑ και των συνεπακόλουθων αντιδράσεων χωρών όπως η Κίνα, προειδοποιεί ο Γενικός Διευθυντής του ΠΟΕ, Ρουμπέρτου Αζεβέντου.

Η τράπεζα ABLV της Λετονίας, η τρίτη μεγαλύτερη στη χώρα, δεν κατάφερε να παρουσιάσει αξιόπιστο σχέδιο επιβίωσης και έχει ήδη χρεωκοπήσει, ή οδεύει σε χρεωκοπία, και θα εκκαθαριστεί, γιατί η διάσωσή της δεν είναι προς το δημόσιο συμφέρον, σύμφωνα με όσα ανακοίνωσαν το Ενιαίο Συμβούλιο Εξυγίανσης της ΕΕ και η ΕΚΤ, η οποία άλλωστε είχε ''παγώσει'' τις τελευταίες μέρες τις πληρωμές της τράπεζας.

Σε δημόσια διαβούλευση τέθηκε σήμερα, το σχέδιο νόμου του υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης για την καθολική τηλεοπτική κάλυψη των ''λευκών περιοχών''. Η διαβούλευση θα διαρκέσει έως τις 9 Μαρτίου.

Την ευκαιρία να βρεθούν στις ΗΠΑ και να έρθουν σε επαφή με σημαντικά στελέχη της τεχνολογικής βιομηχανίας και των start-ups θα έχουν τα στελέχη τριών ελληνικών νεοφυών επιχειρήσεων.

Το 92,72% των μετοχών της εταιρείας καλλυντικών και προϊόντων προσωπικής περιποίησης Κορρές κατέχει πλέον η Nissos Holdings, στην οποία συμμετέχει η Morgan Stanley και ο Γιώργος Κορρές, όπως έγινε γνωστό μέσω επίσημης ανακοίνωσης.

Τις δυνατότητες για περαιτέρω ενίσχυση των αυστριακών επενδύσεων στην Ελλάδα, αλλά και την ενίσχυση των υφιστάμενων επενδυτών, συζήτησαν ο υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης, Δημήτρης Παπαδημητρίου, με την πρέσβειρα της Αυστρίας στην Ελλάδα, Andrea Ikic-Böhm. Οι δύο πλευρές συμφώνησαν για τη διοργάνωση μίας νέας συνάντησης με αυστριακούς επενδυτές.

Καθαρά κέρδη 2,1 εκατ. ευρώ κατέγραψε η Alpha Trust-ΑΝΔΡΟΜΕΔΑ Α.Ε.Ε.Χ. για τη χρήση 2017, έναντι 0,70 εκατ. ευρώ, την προηγούμενη χρήση. Τα κέρδη εις νέον διαμορφώθηκαν σε ποσό ύψους 0,77 εκατ. ευρώ στο τέλος της χρήσης.

«Παρά τις επιφυλάξεις» που έχει ο ΣΥΡΙΖΑ με τις ιδιωτικοποιήσεις αποδεικνύεται πιο ικανός στην αξιοποίηση των λιμανιών, όπως δείχνουν τα αποτελέσματα από την ιδιωτικοποίηση του Ο.Λ.Π., δήλωσε ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Παναγιώτης Κουρουμπλής, μιλώντας στη Βουλή για την κύρωση της Σύμβασης Παραχώρησης της Ο.Λ.Θ. Α.Ε.