Το πιο αποφασιστικό βήμα για τη μετάβαση στην ψηφιακή εποχή και το τέλος της γραφειοκρατίας χαρακτήρισε ο πρόεδρος της ΚΕΕ και του ΕΒΕΑ κ. Κωνσταντίνος Μίχαλος, τη λειτουργία της Υπηρεσίας Ηλεκτρονικής Σύστασης Επιχειρήσεων (e-ΥΜΣ), που λειτουργεί από 23/7/2018 για το σύνολο της Επικράτειας.

Σε συνέντευξή του στη Δημόσια Τηλεόραση, ο κ. Μίχαλος ανέφερε ότι η υπηρεσία αυτή τέθηκε σε λειτουργία, αφού προηγουμένως, με δαπάνες της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδας και σε συνεργασία με τη Γενική Γραμματεία Εμπορίου και Προστασίας του Καταναλωτή, έχει υλοποιηθεί ειδική ηλεκτρονική πλατφόρμα για την ηλεκτρονική σύσταση επιχειρήσεων.

Με τη χρήση της πλατφόρμας αυτής, μέσω της ιστοσελίδας της e-ΥΜΣ (https://eyms.businessportal.gr/auth), κάθε επιχειρηματίας μπορεί από τον Υπολογιστή του (από γραφείο ή το σπίτι του) να συστήσει ηλεκτρονικά την Επιχείρησή του.

Σε πρώτη φάση μπορούν να συσταθούν μόνο Μονοπρόσωπες ΙΚΕ [ήδη, μέχρι 8/8/2018, έχουν συσταθεί πάνω από πενήντα (50) σε όλη την Ελλάδα] και σταδιακά θα μπορούν να συστήνονται όλες οι νομικές μορφές (ΑΕ-ΕΠΕ-ΙΚΕ-ΟΕ-ΕΕ).