Προστασία από τους πιστωτές της για ακόμη δύο μήνες εξασφάλισε, με εντολή του Πρωτοδικείου, η Folli Follie Group, η αίτηση της οποίας συζητήθηκε σήμερα στο δικαστήριο. Η απόφαση δεν αφορά την Folli Follie Συμμετοχών και τα φυσικά πρόσωπα,

Ενώπιον του Μονομελούς Πρωτοδικείου συζητήθηκε σήμερα η αίτηση της Folli Follie, με την οποία ζήτησε δίμηνη παράταση της προστασίας της από τους πιστωτές μέχρι την εκδίκαση της κύριας προσφυγής της για υπαγωγή της στο άρθρο 106Α του πτωχευτικού κώδικα. Παράλληλα, αντίστοιχο αίτημα λήψης προληπτικών μέτρων υπέβαλε και η εταιρία Folli Follie Συμμέτοχων, αλλά και η σύζυγος του ιδρυτή της εταιρείας, Αικατερίνη Κουτσολιούτσου, οι οποίες ωστόσο δεν εξασφάλισαν την αιτούμενη προστασία.

Το δικαστήριο, μετά από πολύωρη διαδικασία, εξέδωσε προσωρινή εντολή, με την οποία έγινε δεκτή μόνο η προσφυγή της Folli Follie, ενώ απέρριψε τις προσφυγές των άλλων δύο αιτούντων.

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης υπήρξε πολλές φορές ένταση ανάμεσα στους αιτούντες και την πλευρά των τεσσάρων τραπεζών, του Δημοσίου και του ΕΦΚΑ, που αντιτείνονται στην παράταση της προστασίας ώστε να προχωρήσουν σε εκποιήσεις περιουσιακών στοιχείων για να καλυφθούν οφειλές του Ομίλου.

Από την πλευρά των αιτούντων ζητήθηκε να προστατευθούν από βίαια ρευστοποίηση περιουσιακών στοιχείων τους, που θα δημιουργήσει προβλήματα εξόφλησης και πιστωτών και εργαζομένων, ενώ επικαλέστηκαν τόσο σχέδιο εξυγίανσης που καταρτίζουν, όσο και επενδυτικό ενδιαφέρον για ένα από τα πακέτα μετοχών της Attica Πολυκαταστήματα που κατέχει η Folli Follie Συμμετοχών. Σημειώνεται, ότι η Folli Follie Group κατέχει ποσοστό 26% στα Attica και η Folli Follie Συμμετοχών, που έχει έδρα στο Λουξεμβούργο, το 10,5%.

Η πλευρά των τραπεζών, τονίζοντας πως οι επίμαχες μετοχές αποτελούν ενέχυρα για δανειοδοτήσεις που συνολικά ξεπερνούν τα 45 εκατομμύρια ευρώ, δήλωσε στο δικαστήριο πως έχει βρεθεί επενδυτής, ο οποίος προτίθεται να αγοράσει το ποσοστό της εταιρείας, στα Attica Πολυκαταστήματα, υποστηρίζοντας ότι αν διατηρηθεί η προσωρινή διαταγή προστασίας θα μειωθεί η αξία του ενεχύρου.

Σύμφωνα με στέλεχος του Ομίλου που κατέθεσε στο δικαστήριο, οι αιτούντες έχουν έτοιμο σχέδιο για τις τράπεζες και έχει διασφαλιστεί το μέλλον των 1.142 εργαζόμενων. Ο μάρτυρας είπε ότι η συμμετοχή του Ομίλου στο μετοχικό κεφάλαιο των Attica Πολυκαταστήματα, την οποία προσδιόρισε συνολικά στα 70 εκατομμύρια ευρώ, είναι στρατηγικής σημασίας λόγω των σημείων πωλήσεων.

Με την άρνηση του δικαστηρίου να δώσει προστασία στη Folli Follie Συμμετοχών, ουσιαστικά δίνεται δυνατότητα στις πιστώτριες τράπεζες να προχωρήσουν σε αναγκαστικά μέτρα όσον αφορά το πακέτο του 10,5% στα Attica.

Η απόφαση του Πρωτοδικείου επί της αίτησης ασφαλιστικών μέτρων της FFG για την υπαγωγή της στο άρθρο 106Α αναμένεται εντός των επόμενων μηνών.