Άμεσος στόχος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθήνας, είναι να γίνει το πρώτο πλήρως ψηφιοποιημένο επιμελητήριο στην Ελλάδα, προκειμένου να μην είναι αναγκαία η φυσική παρουσία των μελών του για τη διεκπεραίωση των υποθέσεών τους.

Αυτό αναφέρεται σε βίντεο που έχει δημιουργήσει το επιμελητήριο, για να προβάλει τις προσπάθειες που καταβάλει για την επιχειρηματικότητα. (Δείτε το σχετικό βίντεο στο σύνδεσμο https://www.youtube.com/watch?v=A1JM4tUd6f0).

Ταυτόχρονα, όπως σημειώνεται σχετικά, προχωρά σε δράσεις και πρωτοβουλίες που έχουν ως στόχο την στήριξη των ελληνικών επιχειρήσεων μέσα στο δύσκολο οικονομικό περιβάλλον που έχει διαμορφώσει η παρατεταμένη κρίση. Μία τέτοια δράση που είναι σε εξέλιξη αυτή την εποχή, είναι και το πρόγραμμα έγκαιρης προειδοποίησης, με το οποίο μπορούν να προστατευθούν και να στηριχθούν αποτελεσματικά, χιλιάδες μικρομεσαίες επιχειρήσεις.

Παράλληλα, αναδεικνύει κάθε θέμα, μικρό ή μεγάλο, που απασχολεί σήμερα τον επαγγελματία ή τον επιχειρηματία, στοχεύοντας στην επίλυση του.

Χατζηθεοδοσίου: Όραμα μας το ΕΕΑ να αποτελέσει ένα επιμελητήριο πρότυπο

Ο πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών Γιάννης Χατζηθεοδοσίου τονίζει ότι: «Όραμα μας είναι το ΕΕΑ να βαδίσει στα βήματα των σύγχρονων μεγάλων ευρωπαϊκών επιμελητηρίων, να αποτελέσει δηλαδή ένα επιμελητήριο πρότυπο, καθώς αυτό έχει σήμερα ανάγκη η επιχειρηματικότητα και η ελληνική οικονομία. Δεν είναι τυχαίο ότι αυξήσαμε και τον αριθμό των παρεχομένων υπηρεσιών και την ποιότητά τους, προκειμένου να δείξουμε με έργα ότι στεκόμαστε δίπλα στον επαγγελματία, τον αυτοαπασχολούμενο, στην κάθε μικρομεσαία επιχείρηση. Έχουμε χρέος να σταθούμε στο ύψος των περιστάσεων αυτή τη δύσκολη εποχή για τη χώρα, και να αναδείξουμε την σημασία της επιχειρηματικότητας στον μεγάλο αγώνα που δίνουμε για την οριστική έξοδο από την κρίση. Είμαστε ανοικτοί σε κάθε συνεργασία που μπορεί να βοηθήσει προς αυτή την κατεύθυνση, παραμένουμε πεισματικά κομματικά ακηδεμόνευτοι, στοχεύουμε αποκλειστικά στην πρόοδο των επιχειρήσεων μας».

Ορισμένες από τις υπηρεσίες και τις δράσεις του ΕΕΑ, είναι η υποβολή μελετών και υπομνημάτων προς την Πολιτεία, η υλοποίηση κοινοτικών προγραμμάτων προς όφελος των μελών του, η ενίσχυση της εξωστρέφειας, η διοργάνωση συνεδρίων και ημερίδων με δωρεάν συμμετοχή για τα μέλη του, η επίσης δωρεάν διάθεση των χώρων του στα πρωτοβάθμια όργανα του, η υλοποίηση επιμορφωτικών προγραμμάτων, η εκπόνηση κλαδικών μελετών, η παροχή δωρεάν νομικών και φοροτεχνικών συμβουλών προς τα μέλη του, η πληρέστατη ενημέρωση και πληροφόρηση που προσφέρει μέσω των ιστοσελίδων του, www.eea.gr, www.insurance-eea.gr.

Επίσης, παρέχει εξ αποστάσεως εκπαίδευση μέσω της πλατφόρμας e-learning, ενώ τιμώντας την ελληνική επιχειρηματικότητα έχει δημιουργήσει τον θεσμό των βραβείων «Βιώσιμης-Καινοτόμου και Υπεύθυνης Επιχειρηματικότητας».

Στις άμεσες προτεραιότητες του ΕΕΑ, όμως, περιλαμβάνονται και οι δράσεις που στηρίζουν το ευρύτερο κοινωνικό σύνολο και κυρίως όσους συνανθρώπους μας βρίσκονται σε δύσκολη θέση.