Επιχειρηματική αποστολή στο Λίβανο διοργάνωσε ο ΣΕΒ, σε συνεργασία με το ΕΒΕΑ, τον ΣΕΒΕ και με την υποστήριξη του Υπουργείου Εξωτερικών, με στόχο την ενίσχυση της επιχειρηματικής συνεργασίας ανάμεσα σε εταιρείες των δύο χωρών.

Μνημόνιο Συνεργασίας για την ενίσχυση των σχέσεων ανάμεσα στους δύο φορείς και τη σύσταση Επιχειρηματικού Συμβουλίου υπέγραψαν ο Αντιπρόεδρος του ΣΕΒ Κωνσταντίνος Μπίτσιος και o Πρόεδρος του Εμπορικού, Βιομηχανικού και Γεωργικού Επιμελητηρίου του Λιβάνου (CCIA-BML), Mohamad Nizar Choucair, στο πλαίσιο επιχειρηματικής αποστολής που διοργάνωσε ο ΣΕΒ στον Λίβανο, σε συνεργασία με το ΕΒΕΑ, τον ΣΕΒΕ και με την υποστήριξη του Υπουργείου Εξωτερικών της Ελλάδας. Την επιχειρηματική αποστολή συνόδευσε ο Αναπληρωτής Υπουργός Εξωτερικών, κ. Γιώργος Κατρούγκαλος.

Στην επιχειρηματική αποστολή, συμμετείχαν 14 ελληνικές επιχειρήσεις από τους κλάδους των κατασκευών, της ενέργειας, των τροφίμων, των δομικών υλικών, των φαρμάκων και των υπηρεσιών. Στο πλαίσιο της αποστολής, διοργανώθηκε επιχειρηματικό Φόρουμ, στο οποίο παρουσιάστηκε το επιχειρηματικό περιβάλλον σε Λίβανο και Ελλάδα, οι τρόποι εισόδου στην αγορά και οι επιχειρηματικές ευκαιρίες.

Μετά τη συζήτηση, οι ελληνικές εταιρείες προχώρησαν σε προγραμματισμένες B2B συναντήσεις, που είχαν διοργανωθεί στις εγκαταστάσεις του Εμπορικού, Βιομηχανικού και Γεωργικού Επιμελητήριου της Βηρυτού.