Μετά από μία περίοδο τουλάχιστον αδράνειας και στείρας μικροπολιτικής, ο κορυφαίος φορέας των βιομηχανιών και επιχειρήσεων αποκτά και πάλι έναν πρόεδρο, ικανό να δώσει, μέσα από συνεργασίες με την κυβέρνηση, ουσιαστικές λύσεις και ώθηση στην επιχειρηματικότητα της χώρας. Ο νέος πρόεδρος του ΣΕΒ, θα είναι ο Ευάγγελος Μυτιληναίος, όπως αποφάσισε κατά τη χθεσινοβραδυνή  συνεδρίασή της η Εκτελεστική Επιτροπή του κορυφαίου οργάνου του συνδέσμου των εργοδοτών.

 

Το όνομα του κ. Μυτιληναίου για την προεδρία του ΣΕΒ, ακουγόταν έντονα το τελευταίο διάστημα και εθεωρείτο σίγουρο από τους γνωρίζοντες τα ενδότερα του ΣΕΒ και θα προταθεί στη Γενική Συνέλευση του ερχόμενου Μαΐου, στη θέση του απερχόμενου Θεόδωρου Φέσσα, οπότε και είναι οι προγραμματισμένες εκλογικές αρχαιρεσίες για την ανάδειξη των οργάνων διοίκησης.

Η επιλογή του κ. Μυτιληναίου, ο οποίος προέρχεται από τους κόλπους της βαριάς βιομηχανίας, αποτελεί κι ένα σαφές μήνυμα της στροφής της οικονομίας προς το νέο παραγωγικό μοντέλο ανάπτυξης που έχει ανάγκη η χώρα.

Υπενθυμίζουμε πως ο κ. Mυτιληναίος είχε καταθέσει πρόσφατα τη δική του πρόταση για το στρατηγικό σχέδιο ανάπτυξης της οικονομίας σε δημόσια συζήτηση με τον πρώην υπουργό Οικονομικών των ΗΠΑ, Τζακ Λιού, στο πλαίσιο του συνεδρίου Economist.

Επιπλέον, η αναγνωρισιμότητα που έχει ο όμιλος του οποίου ηγείται, εντός, αλλά κυρίως και εκτός χώρας, εγγυάται ότι ο σύνδεσμος των εργοδοτών, θα αντιμετωπίσει με άλλο πνεύμα τις σημερινές προκλήσεις και όχι με στείρα αντι-πολιτευτική πολιτική, έχοντας ο ίδιος ανοιχτή γραμμή επικοινωνίας τόσο με την ηγεσία της κυβέρνησης, όσο και με ισχυρά κέντρα σε Ε.Ε. και ΗΠΑ.