Τη νέα έκδοση της ετήσιας επιχειρηματικής μελέτης «Business Leaders in Greece», που περιλαμβάνει  τις Εταιρείες και Ομίλους Πρωταθλητές Κερδών στη χώρα για το 2017 και πλέον θεωρείται θεσμός και σημείο αναφοράς για τις επιχειρήσεις που ξεχωρίζουν, παρουσίασε η ICAP.

Η 11η επιχειρηματική έκδοση «Business Leaders in Greece» περιλαμβάνει τις Εταιρείες και Ομίλους Πρωταθλητές Κερδών της Ελλάδας για το 2017 και παρουσιάζει αναλυτικά, τα πιο πετυχημένα Success Stories της Ελληνικής Αγοράς. Επιπλέον, διαθέτει επίκαιρη και πλούσια αρθρογραφία Επιφανών Λειτουργών και Στελεχών.

Η έκδοση αυτή, την οποία η ICAP έχει καταστήσει ετήσιο θεσμό και σημείο αναφοράς για τις επιχειρήσεις που ξεχωρίζουν, είναι απόλυτα ευθυγραμμισμένη με τις αξίες της ICAP, που την καθοδηγούν να προάγει και να μοιράζεται τη γνώση, να αγκαλιάζει και να προωθεί τις νέες ιδέες και να είναι κοντά στους πελάτες της.

Νικήτας Κωνσταντέλλος, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του ομίλου εταιρειών ICAP, μίλησε για τη νέα έκδοση παρουσιάζοντας μερικά από τα σημαντικότερα ευρήματα της μελέτης: «Μετά από μια μακροχρόνια περίοδο ύφεσης, η ελληνική οικονομία κινήθηκε σε ανοδική τροχιά το 2017, καθώς το ΑΕΠ της χώρας κατέγραψε χαμηλούς μεν, αλλά θετικούς ρυθμούς μεταβολής, τάση η οποία συνεχίστηκε και το πρώτο εξάμηνο του 2018.

Η βελτίωση της οικονομίας αποτυπώθηκε όχι μόνο στα μακροοικονομικά μεγέθη της χώρας, αλλά και στις επιδόσεις των επιχειρήσεων κατά το χρόνο αυτό. Πράγματι, με βάση τους ισολογισμούς του έτους 2017, οι 500 πιο κερδοφόρες ελληνικές εταιρείες βελτίωσαν σημαντικά τα αποτελέσματά τους, πετυχαίνοντας εντυπωσιακή αύξηση της κερδοφορίας τους, ενώ παράλληλα θετική ήταν και η εξέλιξη τόσο των συνολικών τους πωλήσεων όσο και των ιδίων κεφαλαίων.

Ειδικότερα, τα συνολικά κέρδη EBITDA των 500 πιο κερδοφόρων εταιρειών αυξήθηκαν κατά 15% και διαμορφώθηκαν στο ποσό των €12,8 δισ.. Τα συνολικά προ φόρου κέρδη διευρύνθηκαν εντυπωσιακά, κατά 26%, ανερχόμενα σε €7,2 δισ., μέγεθος που υπερκαλύπτει το αντίστοιχο τελικό καθαρό αποτέλεσμα του συνόλου των ελληνικών εταιρειών με διαθέσιμους ισολογισμούς για το 2017.

Η εξέλιξη της κερδοφορίας των εταιρειών της έκδοσης, διαχρονικά, αποτελεί αναμφισβήτητα μεγάλο επίτευγμα, εάν ληφθεί υπόψη το γενικότερο δυσμενές οικονομικό περιβάλλον στο οποίο λειτούργησε ο εταιρικός τομέας τα τελευταία έτη. Χαρακτηριστικό είναι ότι, 92 από τις εταιρείες της παρούσας κατάταξης διακρίνονται ανελλιπώς ως "Business Leaders in Greece", από το 2008 έως και το 2017, επομένως δικαίως χαρακτηρίζονται ως οι «πρωταθλητές» των πλέον κερδοφόρων επιχειρήσεων της χώρας.

Συνεπώς, οι κορυφαίες αυτές επιχειρήσεις είναι άξιες συγχαρητηρίων, αφού με την επίμονη και συστηματική προσπάθειά τους συνεχίζουν να καταγράφουν εντυπωσιακές επιδόσεις. Σίγουρα, η επάνοδος της οικονομίας με χαμηλούς, αλλά θετικούς ρυθμούς μεταβολής ευνόησε τον επιχειρηματικό τομέα. Επιτακτική λοιπόν είναι η ανάγκη για τη συνέχιση των διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων και την επικράτηση ενός σταθερού οικονομικού περιβάλλοντος, προκειμένου η ελληνική οικονομία να προσελκύσει επενδύσεις και να θέσει τις βάσεις για ένα φιλικό προς την επιχειρηματικότητα περιβάλλον».

H διάθεση της έκδοσης πραγματοποιήθηκε δωρεάν στις Εταιρείες και Ομίλους που συμπεριλαμβάνονται στην ύλη της Έκδοσης, στις Εκδηλώσεις και τα Συνέδρια που διοργανώνει ή συμμετάσχει η ICAP καθώς και σε επιλεγμένα Επιμελητήρια, Τράπεζες και Ακαδημαϊκά ιδρύματα (δείτε ΕΔΩ τη λίστα διανομής).

Αντίτυπα μπορείτε να προμηθευτείτε δωρεάν, από τα Γραφεία του ομίλου εταιρειών ICAP (δείτε εδώ τα στοιχεία Επικοινωνίας).

Δείτε ΕΔΩ τη πλήρη μελέτη της Έκδοσης (σε επεξεργάσιμο κείμενο).