Η Volkswagen σκέφτεται να απολύσει 7.000 εργαζόμενους στη Γερμανία μέχρι το 2023.

Οι θέσεις, σύμφωνα με το Bloomberg, θα αφορούν κυρίως εργαζόμενους που βρίσκονται σε διοικητικές θέσεις, ενώ παράλληλα θα προσλάβει περίπου 2.000 εργαζόμενους στον τομέα της πληροφορικής. Όλα αυτά την στιγμή που θέλει να περάσει στην ψηφιακή εποχή με πρωτοποριακά λογισμικά, που ουσιαστικά θα κλονίσουν το παραδοσιακό επιχειρηματικό μοντέλο των τελευταίων δεκαετιών.

Σήμερα η γερμανική εταιρεία απασχολεί περίπου 185.000 εργαζομένους και κύριο μέλημά της είναι η συμπίεση των εξόδων της με κάθε τρόπο για να μπορέσει να είναι κερδοφόρα, ώστε να καταφέρει να ανταποκριθεί στα νέα δεδομένα των ανταγωνιστών της.

Η απόδοση των πωλήσεων της VW πέρυσι υποχώρησε στο 3,8%, από 4,2%, λόγω των υψηλότερων δαπανών για τα ηλεκτρικά μοντέλα, αλλά και τα όποια προβλήματα έχουν δημιουργήσει οι νέοι αυστηρότεροι κανόνες εκπομπών.

Για το τρέχον έτος, η γερμανική εταιρεία στοχεύει στην αύξηση των εσόδων κατά 5% και της λειτουργικής απόδοσης των πωλήσεων μεταξύ 4% και 5%, ενώ παράλληλα σκέφτεται να ενισχύσει τις επενδύσεις σε μελλοντικές τεχνολογίες σε 19 δισ. ευρώ έως το 2023.

Όλα αυτά όταν η μάρκα θα αρχίσει να παράγει το πρώτο μοντέλο της πλήρους ηλεκτρικής σειράς αυτοκινήτων ID προς το τέλος του τρέχοντος έτους. Το εμπορικό σήμα σχεδιάζει να φέρει στην αγορά περισσότερα από 20 ηλεκτροκίνητα οχήματα, ενώ σκοπεύει μάλιστα να πουλήσει τουλάχιστον ένα εκατομμύριο ηλεκτροκίνητα αυτοκίνητα μέχρι το 2025.