Συνάντηση με τις πιστώτριες τράπεζες έως την Τετάρτη 17 Ιουλίου ζητά ο Κωσταντίνος Δομαζάκης, μεγαλομέτοχος της κρητικής αλλαντοβιομηχανίας Creta Farms, προκειμένου να συζητηθεί, παρουσία του επενδυτή που ο ίδιος έχει παρουσιάσει και των πιστωτριών τραπεζών, η πρότασή του.

Συγκεκριμένα, σε ανακοίνωση που εξέδωσε σήμερα το πρωί της Δευτέρας, ο Κωνσταντίνος Δομαζάκης επισημαίνει ότι «την Παρασκευή 12 -7-2019 αποστείλαμε στις πιστώτριες τράπεζες την απάντησή μας στην από 9-7-2019 επιστολή τους».

Σύμφωνα με τον κ. Δομαζάκη, η Creta Farms «βρίσκεται σε πολύ οριακό σημείο, καθώς, από την ημέρα αποπομπής μου από την εκτελεστική διοίκηση της εταιρίας, η κατάρρευση είναι ραγδαία. Στις 30/04/2019 η εταιρία εξυπηρετούσε πλήρως τις υποχρεώσεις, ενώ σήμερα αδυνατεί όχι μόνο να καλύψει τις υποχρεώσεις της, αλλά και να παράγει προϊόντα ώστε να εξασφαλίσει την ομαλή τροφοδοσία των πελατών της. Τα αποθέματά της έχουν εξαντληθεί και απαιτούνται τουλάχιστον 5 εκατ. ευρώ άμεσης ρευστότητας, προκειμένου να αρχίσει να αποκαθιστά τη λειτουργία της και τουλάχιστον άλλα 2 εκατ. ευρώ, ώστε να ξεκινήσει να αποκαθίσταται η ομαλότητα».

Στην ανακοίνωσή του ο κ. Δομαζάκης τονίζει ότι «η διάσωση της εταιρείας δεν μπορεί να γίνει με ημίμετρα και απαιτείται άμεση λύση. Ήδη έχουμε γνωστοποιήσει στις τράπεζες το ενδιαφέρον επενδυτή να ενισχύσει άμεσα την εταιρία κεφαλαιακά έως του ποσού των 15 εκατ. ευρώ. Επαναλαμβάνουμε το ενδιαφέρον του επενδυτή και αιτούμαστε έως την ερχόμενη Τετάρτη 17 Ιουλίου κοινή συνάντηση ημών, του υποδεικνυόμενου επενδυτή και των πιστωτριών τραπεζών».

Παράλληλα προσθέτει «συμφωνούμε στην υπογραφή συμφωνίας «Standstill/MoU» και είμαστε διακείμενοι θετικά στην ενεργοποίηση των πιστοδοτικών ορίων προεξόφλησης απαιτήσεων της εταιρείας ή/και factoring και δηλώνουμε την πρόθεση μας για την υλοποίηση της διαδικασίας μεταβίβασης σημάτων/δικαιωμάτων ευρεσιτεχνίας. Δεν μας αφορά το ζήτημα του ελέγχου της Deloitte, εξάλλου, τον έλεγχο τον επιδιώκουμε και τον επικροτούμε, γι’ αυτό και έχουμε κινήσει και σχετικές νόμιμες διαδικασίες. Δηλώνουμε ότι έχουμε αποδεχτεί με την από 10/06/2019 επιστολή μας προς τις τράπεζες την τοποθέτηση CRO/Monitoring Trustee. Δεν αποδεχόμαστε όμως ως κατάλληλη για την ανάθεση και διεκπεραίωση του συγκεκριμένου έργου την εταιρεία PRICEWATERHOUSECOOPERS, διότι υπάρχει σαφές ζήτημα σύγκρουσης συμφερόντων και η εν λόγω εταιρεία δεν μπορεί να εκτελέσει το καθήκον της με συνέπεια και αμεροληψία».

Υπενθυμίζεται ότι σε συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στις 25 Ιουνίου με την Εθνική Τράπεζα κατατέθηκε το Letter of Intent του επενδυτή που πρόκειται να επενδύσει ποσό έως και 15 εκατ. ευρώ στην Creta Farms. Ο επενδυτής είναι ο κ. Θεόδωρος Δουζόγλου προτίθεται να επενδύσει μέσω της εταιρίας SCDGROUP LTD συμφερόντων του που εδρεύει στην Κύπρο.