Αύξηση εσόδων και ανάπτυξη πελατειακής βάσης σε όλους τους τομείς υπηρεσιών τόσο στους ιδιώτες όσο και στις επιχειρήσεις, καταγράφει η Wind το β' τρίμηνο.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση της Wind τα συνολικά έσοδα από υπηρεσίες για την περίοδο σημείωσαν ενισχυμένη άνοδο, +4% ετησίως, στα 128,6 εκατ. ευρώ και το προσαρμοσμένο EBITDA αυξήθηκε κατά 17,5% ετησίως στα 34,2 εκατ. ευρώ.

Αναλυτικά και σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση: 

Τα συνολικά έσοδα από υπηρεσίες αυξήθηκαν σε ετήσια βάση κατά 4%, στα 128,6 εκατ. ευρώ.

Ειδικότερα, τα έσοδα κινητής τηλεφωνίας σημείωσαν ετήσια αύξηση 5,4%, στα 73,8 εκατ. ευρώ ενώ τα έσοδα σταθερής τηλεφωνίας σημείωσαν ετήσια αύξηση 3,1% στο τρίμηνο και διαμορφώθηκαν στα 41,5 εκατ. ευρώ.

Κατά τη διάρκεια του τριμήνου, η WIND Ελλάς πραγματοποίησε συνολικές επενδύσεις ύψους 18,3 εκ. ευρώ. Η στρατηγική έμφαση στις υποδομές νέων τεχνολογιών κατηύθυνε το μεγαλύτερο μέρος των κεφαλαίων (14 εκ. ευρώ)που επενδύθηκαν στη διάρκεια της περιόδου. Η WIND Ελλάς εκτιμά ότι το έτος θα κλείσει με επενδύσεις περίπου 90 εκ. ευρώ Σε ότι αφορά τις υποδομές κινητού δικτύου, έχοντας ήδη επιτύχει κάλυψη 4G πάνω από 95%, το πλάνο της WIND είναι μεσοπρόθεσμα να επιτύχει κάλυψη έως 99%, παρέχοντας στους πελάτες της κορυφαία εμπειρία στην προσβασιμότητα και την ποιότητα του δικτύου.

Παράλληλα επεκτείνεται με ικανοποιητικούς ρυθμούς η ανάπτυξη του ιδιόκτητου δικτύου οπτικών ινών, με στόχο για το τέλος του 2019, την επίτευξη κάλυψης περίπου 70% στις περιοχές που έχουν παραχωρηθεί. Καθώς ομαλοποιείται σταδιακά η ρευματοδότηση του δικτύου οπτικών ινών, στη διάρκεια του Β' τριμήνου ενεργοποιήθηκαν 58.000 γραμμές, ανεβάζοντας τον αριθμό των ενεργοποιημένων γραμμών στις 217.000, επί συνόλου 274.000 γραμμών.

Στρατηγική εστίαση της WIND για το 2019 παραμένει η συνεχής επέκταση των υποδομών νέας γενιάς, με στόχο τη δημιουργία περαιτέρω ευκαιριών εμπορικής ανάπτυξης και την εξαιρετική εμπειρία πελάτη.

Σχολιάζοντας τα αποτελέσματα ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Wind Eλλάς Νάσος Ζαρκαλής δήλωσε «Συνεχίζουμε να αναπτυσσόμαστε δυναμικά και αυτό αντανακλάται στην επιτάχυνση των εσόδων μας και την ισχυρή απόδοση του EBITDA κατά τη διάρκεια του Β' τριμήνου του έτους. Στο επίκεντρο της στρατηγικής μας για την επίτευξη ισχυρών εμπορικών και λειτουργικών αποτελεσμάτων παραμένει η άριστη εμπειρία των πελατών μας μέσα από τη συνεχή επέκταση και αναβάθμιση των υποδομών μας».