Ανακοινώθηκε η έβδομη τροποποίηση της πρόσκλησης υποβολής αιτήσεων χρηματοδότησης επιχειρηματικών σχεδίων στη δράση «Νεοφυής Επιχειρηματικότητα», η οποία αφορά σε εξάμηνη παράταση του χρόνου υλοποίησης των επιχειρηματικών σχεδίων, από 24 σε 30 μήνες από την ημερομηνία έκδοσης της απόφασης ένταξης.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την απόφαση που υπογράφει ο υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Γιάννης Τσακίρης, στο πλαίσιο της δράσης ενισχύονται επιχειρηματικά σχέδια συνολικού προϋπολογισμού ύψους επένδυσης (επιχορηγούμενος προυπολογισμού) από 15.000 έως 60.000 ευρώ για την κάλυψη 100% ισόποσων επιλέξιμων δαπανών για διάστημα μέχρι τριάντα μήνες από την ημερομηνία της απόφασης ένταξης του επιχειρηματικού σχεδίου. Επιλέξιμες είναι οι δαπάνες που πραγματοποιούνται από την ημερομηνία έναρξης της ηλεκτρονικής υποβολής των αιτήσεων χρηματοδότησης, δηλαδή από τις 17 Μαρτίου 2016.

Κατά τη διάρκεια υλοποίησης του επιχειρηματικού σχεδίου (έως και τριάντα μήνες από την ένταξή του στη δράση), ο δικαιούχος δύναται να υποβάλει έως τρία αιτήματα τροποποίησης φυσικού και οικονομικού αντικειμένου (ΦΟΑ) του επιχειρηματικού σχεδίου (εγκεκριμένα). Εξαιρούνται από τον ποσοτικό περιορισμό τροποποιήσεις ήσσονος σημασίας όπως οι παρατάσεις, αλλαγές επωνυμίας ή τόπου υλοποίησης εντός της ίδιας περιφέρειας, εταιρικής σύνθεσης κ.τ.λ.

Το σύνολο των πιστοποιημένων δαπανών θα πρέπει να έχει εξοφληθεί πριν από την ολοκλήρωση της εκάστοτε έκθεσης επαλήθευσης/πιστοποίησης του έργου και σε κάθε περίπτωση το αργότερο 30 μήνες από την ημερομηνία ένταξης του επιχειρηματικού σχεδίου.