Τις καλύτερες επιδόσεις της τελευταίας εξαετίας κατέγραψε το 2018 η ΔΕΘ-HELEXPO ΑΕ, καθώς η εταιρεία αποκομίζει υπεραξίες και οφέλη ως αποτέλεσμα της υλοποίησης του αναπτυξιακού της πλάνου, όπως υπογραμμίζεται σε σημερινή ανακοίνωση.

Ο κύκλος εργασιών της εταιρείας έφτασε πέρυσι τα 14,36 εκατ. ευρώ, έναντι 11,88 εκατ. ευρώ το 2017 και 9,44 εκατ. ευρώ το 2013. Η μεγέθυνση του τζίρου της ΔΕΘ-HELEXPO είναι, σύμφωνα με τη διοίκηση της εταιρείας, απόρροια της αύξησης της δραστηριότητας της επιχείρησης στο εκθεσιακό πεδίο, καθώς και στον τομέα των θεματικών πάρκων, των συνεδρίων και των εκδηλώσεων.

Η αύξηση του τζίρου συνοδεύεται και από σημαντική βελτίωση του οικονομικού αποτελέσματος, το οποίο πλέον για πρώτη φορά την τελευταία εξαετία απέκτησε θετικό πρόσημο και στα κέρδη προ φόρων. Στο πλαίσιο αυτό, τα κέρδη προ φόρων έφτασαν πέρυσι τις 850.824 ευρώ, έναντι ζημιών προ φόρων 432.978 ευρώ το 2017 και ζημιών προ φόρων 2,01 εκατ. ευρώ το 2013, χρονιά που έγινε η συγχώνευση της ΔΕΘ με τη HELEXPO. 

Εντυπωσιακή είναι η άνοδος των κερδών προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων (EBITDA), που πέρσι προσέγγισαν τα 2,1 εκατ. ευρώ, έναντι 190.468 ευρώ το 2017 και μόλις 17.955 ευρώ το 2013.

συνεχής διαδικασία εξορθολογισμού της λειτουργίας της ΔΕΘ-HELEXPO, σε συνδυασμό με το νέο μείγμα εκθέσεων και εκδηλώσεων, την λειτουργία θεματικών πάρκων, την επέκταση στην εκθεσιακή αγορά των Αθηνών, καθώς και με τη βέλτιστη δυνατή αξιοποίηση των παγίων της εταιρείας, έχουν οδηγήσει τον εθνικό εκθεσιακό φορέα σε δυναμική ανάπτυξη, διεθνοποίηση των δραστηριοτήτων του και επακόλουθη αύξηση των οικονομικών μεγεθών.

Μια πορεία που δεν αποτυπώνεται μόνο στα οικονομικά μεγέθη της εταιρείας, αλλά χαρακτηρίζει και διατρέχει όλη τη λειτουργία της, η οποία είναι αναβαθμισμένη, με πλήθος κορυφαίων εκθεσιακών γεγονότων, που είναι άμεσα συνδεδεμένα με την πορεία της ελληνικής οικονομίας" υπογραμμίζει στην ανακοίνωσή της η διοίκηση της εταιρείας.