Εγγυήσεις προέλευσης (πράσινα πιστοποιητικά) για το 100% της ενέργειας που προμηθεύεται από την Protergia, τον τομέα ηλεκτρικής Ενέργειας του ομίλου Mytilineos, εξασφάλισε η Lidl Ελλάς.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, τα πράσινα πιστοποιητικά καταδεικνύουν την προσήλωση της Lidl Ελλάς στη μείωση του ενεργειακού της αποτυπώματος και στην ελαχιστοποίηση των εκπομπών CO2. Μέσω των ενεργειακών υπηρεσιών της Protergia για τις επιχειρήσεις, διασφαλίζεται ότι για την ηλεκτρική ενέργεια που καταναλώθηκε, έχει παραχθεί ισόποση «πράσινη» ενέργεια, είτε από χρήση Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας ή/και Συστημάτων Συμπαραγωγής Ηλεκτρισμού και Θερμότητας Υψηλής Απόδοσης.

Η απόκτηση της συγκεκριμένης βεβαίωσης ενισχύει το περιβαλλοντικό προφίλ της εταιρίας, που έλαβε πρόσφατα και την πιστοποίηση του συστήματος διαχείρισης ενέργειας κατά ISO50001, με παράλληλη βελτίωση των δεικτών της ενεργειακής απόδοσης όλων των ακινήτων της, μέσω μέτρων - όπως η χρήση φωτισμού LED, η έξυπνη τεχνολογία θέρμανσης / κλιματισμού μέσω συστήματος BMS – αλλά και η ανάπτυξη υποδομών και διαδικασιών με στόχο την αύξηση της ενεργειακής απόδοσης και τη βελτιστοποίηση της χρήσης ενέργειας.

Συγκεκριμένα, ανακλήθηκαν για λογαριασμό της Lidl Ελλάς, 121.925 εγγυήσεις προέλευσης για ηλεκτρική ενέργεια που παράχθηκε από ΑΠΕ και αντιστοιχούν στο 100% της ενέργειας που καταναλώθηκε στις εγκαταστάσεις τις Lidl Ελλάς, κατά τη χρονική περίοδο από 01.01.2018 έως 31.12.2018, κάτοχος των οποίων ήταν η «Μυτιληναίος Ανώνυμος Εταιρεία – Όμιλος Επιχειρήσεων», σύμφωνα και με τις αντίστοιχες βεβαιώσεις που εκδόθηκαν από τον αρμόδιο φορέα Διαχειριστή ΑΠΕ & Εγγυήσεων Προέλευσης (ΔΑΠΕΕΠ).

«Δεν ενισχύουμε απλώς τη χρηματοδότηση πράσινων επενδύσεων και το πράσινο προφίλ μας, μειώνουμε διαρκώς το ενεργειακό μας αποτύπωμα και συμβάλλουμε καθημερινά στην προστασία του περιβάλλοντος», δήλωσε η Βασιλική Αδαμίδου - Διευθύντρια Επικοινωνίας, Εταιρικής Υπευθυνότητας και Μέσων Κοινωνικών Δικτύωσης της Lidl Ελλάς.

Η Lidl Ελλάς εκδίδει ανά διετία αναφορές Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης (GRI, ISO26000, COP) σχετικά με τις περιβαλλοντικές, κοινωνικές και οικονομικές επιδόσεις ως μέσο για την απόκτηση βεβαιώσεων αξιολόγησης επιπέδου και διασφάλισης ποιότητας.