Τελικά η Επιτροπή Ανταγωνισμού, μετά από αρκετά μεγάλο χρονικό διάστημα και σε μία κρίσιμη περίοδο για το διαδικτυακό στοίχημα, άναψε το πράσινο φως για τη συγκέντρωση των εταιρειών ΟΠΑΠ και GML Interactive Limited, δηλαδή της εταιρείας με το διακριτικό σήμα Stoiximan.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Επιτροπής, η εν λόγω συγκέντρωση «δεν δημιουργεί σοβαρές αμφιβολίες ως προς τη δυνατότητά της να περιορίσει σημαντικά τον ανταγωνισμό στις σχετικές αγορές, τις οποίες αυτή αφορά».
Ο ΟΠΑΠ, μετά την απόφαση αυτή, θα αποκτήσει το 51% των μετοχών της GML, καταβάλλοντας περί τα 94,68 εκατ. ευρώ.

Η GML Interactive είναι η εταιρεία που ελέγχει τις δραστηριότητες του ομίλου TCB Holdings σε Ελλάδα και Κύπρο, οι οποίες είναι γνωστές με την ονομασία Stoiximan.

Έχει ιδιαίτερη αξία να τονιστεί πως η απόφαση αυτή, αν και καθυστέρησε πολλούς μήνες, έρχεται σε μια κρίσιμη περίοδο, καθώς η ελληνική κυβέρνηση αναμένεται να καταργήσει το καθεστώς προσωρινής αδειοδότησης παρόχων τυχερών παιγνίων, μέσω Διαδικτύου, γεγονός που θα σημάνει την έναρξη της επίσημης διαδικασίας αδειοδότησής τους.

Αυτό το γεγονός από μόνο του, μπορεί να ανατρέψει τη σημερινή εικόνα στον συγκεκριμένο χώρο, καθώς μπορεί να έχουμε την επίσημη είσοδο πλέον και με τη βούλα κανονικά αδειοδοτημένων εταιρειών.