Χάρη στο μοντέλο κοινής χρήσης και επαναχρησιμοποίησης εξοπλισμού της CHEP, το τμήμα logistics της ΑΒ Βασιλόπουλος, κατάφερε να μειώσει τις εκπομπές CO2 κατά 56% σε σύγκριση με τη χρήση λευκών παλετών.

Η CHEP, η κορυφαία διεθνώς εταιρεία παροχής λύσεων συσκευασίας, διαχείρισης και επαναχρησιμοποίησης εξοπλισμού για την εφοδιαστική αλυσίδα, απένειμε στην ΑΒ Βασιλόπουλος το "Πιστοποιητικό Αειφορίας" για τα εξαιρετικά αποτελέσματα που πέτυχε, στην προώθηση του μοντέλου αειφορίας στη δική της εφοδιαστική αλυσίδα.                                        

Η γνωστή αλυσίδα supermarket, με ιστορία 81 χρόνων στην ελληνική αγορά, αξιοποιώντας εδώ και 20 χρόνια τις λύσεις της CHEP στις διαδικασίες εφοδιαστικής αλυσίδας, όχι μόνο επιτυγχάνει υψηλή αποδοτικότητα, αλλά συμβάλλει και σημαντικά στην αειφόρο ανάπτυξη, με διαδικασίες λειτουργίας φιλικές προς το περιβάλλον.

Το μοντέλο της CHEP, επιτρέπει την κοινή χρήση και επαναχρησιμοποίηση εξοπλισμού παλετών, καθώς και την περισυλλογή τους με συντονισμένες μεταφορές, μειώνοντας το κόστος και το περιβαλλοντικό αποτύπωμα. Παράλληλα, απαλλάσσει παραγωγούς και διανομείς από τα προβλήματα διαθεσιμότητας, την αμφίβολη ποιότητα και τους κινδύνους των λευκών παλετών και από τα πρόσθετα κόστη που προκύπτουν από τη χρήση τους.

Χάρη στο μοντέλο αυτό και τις συντονισμένες ενέργειες περισυλλογής που υλοποιεί η CHEP από τα κέντρα διανομής της ΑΒ Βασιλόπουλος, επιτεύχθηκαν τα εξής αποτελέσματα:

Εξοικονόμηση δασικών πόρων (όγκος ξυλείας) κατά 367.380 dm3  που ισοδυναμούν με τη δημιουργία 23,3 εκατομμυρίων μολυβιών.

Μείωση εκπομπών ρύπων κατά 424.324 kg που ισοδυναμούν με κίνηση φορτηγού σε διαδρομή 387.000 χλμ.

Μείωση αποβλήτων κατά 34.870 kg τα οποία και ισοδυναμούν με 3,1 εκατομμύρια ποτήρια μιας χρήσης.

Για το επίτευγμα αυτό, η CHEP απένειμε στην ΑΒ Βασιλόπουλος το «Πιστοποιητικό Αειφορίας», το οποίο αποκτούν εταιρείες που επιτυγχάνουν σημαντική εξοικονόμηση φυσικών πόρων από τη χρήση επαναχρησιμοποιούμενων παλετών, στις διαδικασίες  της εφοδιαστικής τους αλυσίδας.

Ο κ. Αλέξανδρος Αναγνωστόπουλος, διευθυντής κέντρων διανομής της ΑΒ Βασιλόπουλος, δήλωσε σχετικά με την επιβράβευση της CHEP:  «Είναι γνωστό ότι στην ΑΒ Βασιλόπουλος, εδώ και χρόνια αποδεικνύουμε έμπρακτα την ευαισθησία μας για το περιβάλλον και προσπαθούμε να προσαρμόζουμε τις λειτουργίες μας στην αειφόρο ανάπτυξη» και συμπλήρωσε σχετικά το όραμα της εταιρείας: «Ο στόχος μας για την υλοποίηση των βασικών αρχών της αειφορίας, γίνεται πραγματικότητα, όπως πιστοποιεί και η CHEP, μία από τις διεθνώς πιο έμπειρες εταιρείες σε λύσεις εφοδιαστικής αλυσίδας, οι οποίες συμβάλουν στην προστασία του περιβάλλοντος».

Στο ίδιο πλαίσιo, ο Παναγιώτης Στράντζαλης, country manager της CHEP στην Ελλάδα τόνισε ότι: «Όντας σταθερά συνεργάτης μας εδώ και μια εικοσαετία, η ΑΒ Βασιλόπουλος εισάγει υψηλά περιβαλλοντικά στάνταρ στην ελληνική αγορά και θα θέλαμε να την ευχαριστήσουμε για τα σημαντικά βήματα που κάνει προς τη μετάβαση στο μοντέλο της κυκλικής οικονομίας, το οποίο προάγει διεθνώς η CHEP. Είμαστε ικανοποιημένοι που η σημασία της μείωσης των επιβλαβών επιπτώσεων για το περιβάλλον αποκτά όλο και μεγαλύτερη σημασία για τους retailers που δραστηριοποιούνται στη Ελλάδα. Προχωράμε μαζί για ένα καλύτερο μέλλον, για το περιβάλλον, για όλους μας».