Στην τελική ευθεία έχουν εισέλθει πλέον οι προετοιμασίες για τη διοργάνωση της συμμετοχής της Γερμανίας ως τιμώμενης χώρας στην 85η Διεθνή Εκθεση Θεσσαλονίκης (ΔΕΘ).

Το εθνικό γερμανικό περίπτερο, όπου εκθέτες θα είναι 63 επιχειρήσεις και φορείς, έχει ήδη καλυφθεί πλήρως και συγκεντρώνει συμμετοχές από τους μεγαλύτερους κλάδους της γερμανικής οικονομίας, όπως η αυτοκινητοβιομηχανία, η ενέργεια, οι ταχυμεταφορές και τα logistics, η φαρμακοβιομηχανία, η αγροδιατροφή, η πληροφορική-λογισμικό, οι αεροπορικές μεταφορές, η διαχείριση αποβλήτων και η προστασία του περιβάλλοντος κα.

Ενδεικτικά, ορισμένες από τις επιχειρήσεις και βιομηχανίες, που θα συμμετάσχουν είναι οι BASF, Bayer, Boehringer Ingelheim, DHL Express, Fraport Regional Airports of Greece Management Company S.A., Kosmocar SA, Mercedes-Benz Hellas, Siemens Electrotechnical Projects and Products Societe Anonyme κα. Ξεχωριστή θέση στο πρόγραμμα των παράλληλων εκδηλώσεων, που πλαισιώνει την συμμετοχή της Γερμανίας ως τιμώμενης χώρας, έχει το πρόγραμμα των B2B συναντήσεων ανάμεσα σε γερμανικές και ελληνικές επιχειρήσεις.

Το επιχειρηματικό σκέλος της γερμανικής συμμετοχής ενισχύεται ακόμη περισσότερο από την πρωτοβουλία του Ελληνογερμανικού Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου, που οργανώνει το δικό του ομαδικό περίπτερο με τίτλο «Greece meets Germany», στο οποίο θα δώσει την ευκαιρία σε εταιρείες με εξαγωγική δράση προς τη γερμανική αγορά να προβάλλουν την επιχειρηματική τους δραστηριότητα στους επισκέπτες της ΔΕΘ.

Τα ζητήματα της γερμανικής συμμετοχής στη ΔΕΘ βρέθηκαν στο επίκεντρο συναντήσεων της διοίκησης και στελεχών της ΔΕΘ-Helexpo με γερμανική αντιπροσωπεία, η οποία επισκέφτηκε τις τελευταίες ημέρες το εκθεσιακό κέντρο και το Περίπτερο 13, που θα στεγάσει τις γερμανικές επιχειρήσεις και φορείς.

Στην αντιπροσωπεία συμμετείχαν ο πρόξενος και αναπληρωτής γενικός πρόξενος της Γερμανίας στη Θεσσαλονίκη, Carsten Müller, ο Patrick Specht, επικεφαλής του Τμήματος Πολιτικής για τις Εκθέσεις του ομοσπονδιακού υπουργείου Οικονομίας και Ενέργειας, από τον Εκθεσιακό Οργανισμό της Κολωνίας (που είναι υπεύθυνος για τη συμμετοχή της Γερμανίας στην 85η ΔΕΘ) Χόλγκερ Χέι (Team Leader German Pavilions Worldwide) κι ο αρχιτέκτονας του περιπτέρου, Anthony de Taranto. Από την πρεσβεία της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας στην Αθήνα παραβρέθηκαν οι Michael Dorn και Sonja Bohnet.