Μια ακόμη επιβεβαίωση της δυναμικής που έχει εμφανίσει τα τελευταία χρόνια το λιμάνι του Πειραιά είναι η ετήσια έκδοση One Hundred Ports 2020 της Lloyd’s List, που καταγράφει την κίνηση στα κορυφαία εμπορικά λιμάνια.

Πιο συγκεκριμένα, για το 2019, φέρει το Λιμάνια του Πειραιά στην 26η θέση παγκοσμίως με βάση τα διακινούμενα containers (teu), την τέταρτη θέση στην Ευρώπη και την πρώτη στη Μεσόγειο Θάλασσα.

Ένα χρόνο πριν, το 2018, ο Πειραιάς στην ίδια έκδοση ήταν στην 32η θέση παγκοσμίως, ήταν έκτος στην Ευρώπη και δεύτερος στη Μεσόγειο.

Το πιο εντυπωσιακό στοιχείο είναι ότι ο Πειραιάς διατηρεί την πρωτιά στη Μεσόγειο και την τέταρτη θέση στην Ευρώπη και το επτάμηνο του 2020 μια περίοδο που το παγκόσμιο εμπόριο αντιμετωπίζει λόγω της πανδημίας πολλά προβλήματα.

Στο σύνολό του το λιμάνι του Πειραιά το επτάμηνο διακίνησε περί τα 3,19 εκατ. Teu καθώς το κενό της μείωσης που κατέγραψαν σε σχέση με πέρυσι οι προβλήτες ΙΙ και ΙΙΙ της ΣΕΠ αντισταθμίστηκε ως ένα βαθμό από μία αύξηση της διακίνησης Teu στον προβλήτα Ι του ΟΛΠ.

Πηγή: Εφημερίδα «Ναυτεμπορική»