Επιχειρηματική Αποστολή στην Ιορδανία, το Ιράκ και τον Λίβανο προγραμματίζει το Αραβοελληνικό Επιμελητήριο για τις 23-30 Μαρτίου 2018.

O συντονισμός της επιχειρηματικής αποστολής γίνεται από τα επιμελητήρια των τριών προαναφερθέντων χωρών, εξασφαλίζοντας τη συμμετοχή και παρουσία εκπροσώπων εταιρειών στους τομείς του κάθε συμμετέχοντα, για την πραγματοποίηση των προγραμματισμένων επιχειρηματικών συναντήσεων.

Όπως σημειώνει σε ανακοίνωσή του το επιμελητήριο, οι τρεις αυτές χώρες (με περίπου 52 εκατομμύρια πληθυσμό) αντιπροσωπεύουν ένα σημαντικό εμπορικό δεσμό για την Ελλάδα με περιθώριο βελτίωσης στο εμπορικό ισοζύγιο.

Το ελληνικό ισοζύγιο εξαγωγών για τις τρεις αυτές χώρες για τα έτη 2015, 2016 και τους πρώτους έξι μήνες του 2017 παρουσιάζει πολύ μεγάλη ανάπτυξη.

Η Ιορδανία, αντιπροσωπεύει μια σταθερή και διαφοροποιημένη αγορά και ένα σημαντικό επιχειρηματικό κέντρο για την ευρύτερη περιοχή.

Το Ιράκ, αναδύεται έπειτα από χρόνια αστάθειας και αντιπροσωπεύει μια μεγάλη αγορά για όλους του κλάδους.

Ο Λίβανος συνεχίζει να είναι από τους πιο δυνατούς συνεργάτες της Ελλάδας, και συνεχίζει να είναι ένα σημαντικό οικονομικό κέντρο στη Μέση Ανατολή.