Η ανοδική αναπτυξιακή πορεία της Pylones Hellas συνεχίστηκε και το 2019 επιβεβαιώνοντας την ισχυρή θέση της εταιρείας στην Ελληνική και Κυπριακή αγορά πληροφορικής.

Η εταιρεία αξιοποίησε τις ευκαιρίες που προέκυψαν το 2019 από την ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας, σημειώνοντας για ένατη συνεχή χρονιά αύξηση του κύκλου εργασιών της, που ξεπέρασε το 8%, σε σχέση με το προηγούμενο έτος και κατάφερε να πετύχει ακόμη ένα ρεκόρ πωλήσεων στη μακρόχρονη πορεία της.

Νέο υψηλό κύκλο εργασιών κατέγραψε η Pylones Hellas κατά το οικονομικό έτος 2019, που ανήλθε στα 9,66 εκατ. ευρώ έναντι 8,98 εκατ. ευρώ το 2018, αποτελώντας την υψηλότερη επίδοση που έχει σημειωθεί τα 22 χρόνια λειτουργίας της εταιρείας.  Με κύριο άξονα την ανάπτυξη των δραστηριοτήτων της σε νέες λύσεις και τεχνολογίες η εταιρεία στράφηκε σε μια αξιοσημείωτη αύξηση του ανθρωπίνου δυναμικού, της τάξεως του 42%. Η σημαντική αυτή επένδυση σε έξοδα μισθοδοσίας και δαπανών προσωπικού είχε ως αποτέλεσμα την μείωση, των πάντα θετικών, κερδών προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων (EBITDA).

«Το 2019 αποτέλεσε μια χρονιά ορόσημο από άποψη επενδύσεων, από την εταιρεία προς το ανθρώπινο κεφάλαιό της. Παράλληλα καταφέραμε να ανταποκριθούμε με συνέπεια στην υλοποίηση του αναπτυξιακού μας σχεδιασμού. Συνεχίσαμε να επιδεικνύουμε ανοδικούς ρυθμούς πωλήσεων, επιβεβαιώνοντας τον πρωταγωνιστικό ρόλο που κατέχουμε στον κλάδο της πληροφορικής.  Η ικανότητά μας να αναπτυσσόμαστε με συνέπεια,  είναι αποτέλεσμα της επιτυχούς τοποθέτησης μας στην αγορά» δήλωσε ο κ. Εμμανουήλ Νέτος, Γενικός Διευθυντής της Pylones Hellas. «Το 2020 και δεδομένης της πανδημίας, προτεραιότητα μας παραμένει, να εξετάζουμε συνεχώς τις ιδιαίτερες συνθήκες που δημιουργούνται στην αγορά και να ανταποκρινόμαστε άμεσα με καινοτόμες τεχνολογικές λύσεις που κύριο στόχο έχουν να απλοποιήσουν τις διαδικασίες ψηφιακού μετασχηματισμού των εταιρειών λαμβάνοντας πάντα υπόψιν την ασφάλεια των δεδομένων και των συστημάτων».

Η Pylones Hellas, πάροχος προηγμένων λύσεων πληροφορικής για μεσαίες και μεγάλες επιχειρήσεις, με μακρά παρουσία 22 και πλέον ετών σε Ελλάδα, Κύπρο και την ευρύτερη περιοχή της νοτιοανατολικής Ευρώπης ως IT systems & security integrator, συνέχισε να επενδύει στην ισχυροποίηση των λύσεων της F5 Networks στην αγορά, στην περαιτέρω αύξηση των λύσεων cloud security καθώς και σε software defined storage λύσεις όπως και στις Cloud υποδομές Openshift και NGiNX.

Με το βλέμμα στραμμένο προς το μέλλον ο κ. Αλέξανδρος Διογένους, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Pylones Hellas, τόνισε ότι «Το 2019 ήταν μια ακόμη σπουδαία χρονιά για την Pylones Hellas. Είμαστε περήφανοι που μπορούμε να προσφέρουμε άριστες λύσεις τεχνολογίας στους συνεργάτες μας, διατηρώντας παράλληλα μια οικονομικά σταθερή εταιρεία. Οι συνεργάτες και οι πελάτες μας βρέθηκαν στο πλευρό μας, ενώ η επέκτασή μας σε νέες καινοτόμες λύσεις, έχουν ήδη αρχίσει να αποδίδουν καρπούς. Ωστόσο, η πανδημία του κορωνοϊού επέφερε ανατροπές και νέα δεδομένα, τα οποία, παράλληλα, δημιουργούν και νέες ευκαιρίες τις οποίες προσπαθούμε να αξιοποιήσουμε προς όφελος του ψηφιακού μετασχηματισμού των πελατών μας».