Αυξημένες κατά 43,45% καθαρές πωλήσεις κατά το Α' εξάμηνο του 2020 σε σχέση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο κατέγραψε ο όμιλος εταιρειών Νίκας.

Οι καθαρές πωλήσεις ανήλθαν συγκεκριμένα σε €28.260 χιλ.

Συνεχίζοντας την ανοδική πορεία της η εταιρεία αύξησε το μερίδιο της στο σύνολο της αγοράς αλλαντικών σε όγκο κατά 4,1 ποσοστιαίες μονάδες, από 17,6% στο Α' Εξάμηνο του 2019 σε 21,7% στην τρέχουσα αντίστοιχη περίοδο.

Τα Μικτά Κέρδη αυξήθηκαν κατά 40,83% εν σχέσει με αυτά της αντίστοιχης περυσινής περιόδου και διαμορφώθηκαν σε €5.923 χιλ., ενώ το περιθώριο μικτού κέρδους διατηρήθηκε στα ίδια επίπεδα παρά την αύξηση των διεθνών τιμών αγοράς κρέατος

Τα EBITDA του Ομίλου αυξήθηκαν κατά €845 χιλ. εν σχέσει με εκείνα του 2019 και διαμορφώθηκαν €781 χιλ σε σχέση με ζημίες €64 χιλ στην αντίστοιχη περυσινή περίοδο.

Τα αποτελέσματα προ φόρων (EBT) του Ομίλου αυξήθηκαν κατά €1.065 χιλ και ανήλθαν σε ζημίες €839 χιλ. έναντι ζημιών €1.905 χιλ κατά την προηγούμενη περίοδο.

Η Διευθύνουσα Σύμβουλος κ. Αγγελική Οικονόμου δήλωσε σχετικά :

"Ο Ομιλος μετά από σειρά ετών με αρνητικά αποτελέσματα επιτυγχάνει αξιοσημείωτη αύξηση πωλήσεων και κερδοφορίας παρά τις ιστορικά υψηλές τιμές αγοράς κρεάτων που καταγράφηκαν και στην χρονική περίοδο αναφοράς.

Προσδοκούμε οτι η θετική μας πορεία θα συνεχιστεί, παρά την γενικευμένη αβεβαιότητα που επικρατεί στην αγορά λόγω της πανδημίας, βελτιώνοντας περαιτέρω όλες τις γραμμές των αποτελεσμάτων μας."