Βελτίωση παρουσίασαν το 2017 τα έσοδα του Ομίλου ICAP Group και τα μερίδια αγοράς στους περισσότερους κλάδους που δραστηριοποιείται, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση. Συγκεκριμένα, τα έσοδα του Ομίλου έφτασαν τα 68,7 εκατ. ευρώ, που είναι τα υψηλότερα στην ιστορία του, πετυχαίνοντας αύξηση 4,65 εκατ. ευρώ ή 7% έναντι του 2016.

Ο Νικήτας Κωνσταντέλλος, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ομίλου, ανέφερε, μεταξύ άλλων: «Είμαστε ευχαριστημένοι που και το 2017, μέσα σε μια τόσο δύσκολη για την χώρα μας συγκυρία, καταφέραμε να αυξήσουμε τα έσοδα μας και να πραγματοποιήσουμε σημαντική πρόοδο στους στρατηγικούς μας στόχους προσφέροντας υψηλή αξία στους πελάτες μας, με την πραγματοποίηση σημαντικών επενδύσεων σε τεχνολογίες και ανθρώπους. Για το 2018 διατηρούμε την αισιοδοξία μας, θέτοντας στόχο την επίτευξη εσόδων 74 εκατ. ευρώ από οργανική ανάπτυξη, ήτοι αύξηση 8%».

Ο τομέας επιχειρηματικής πληροφόρησης εξυπηρέτησε γύρω στα 100.000 Business Reports με συνολική αύξηση των εσόδων κατά 6%. Εισήγαγε με επιτυχία νέα προϊόντα & υπηρεσίες, όπως την πλατφόρμα ICAP B2B, το ICAP OnTheGo - το πρώτο mobile application επιχειρηματικής πληροφόρησης στην Ελλάδα, την Kompass Public Tenders - online εργαλείο αναζήτησης διαγωνισμών παγκοσμίως και το Data.Prisma – εργαλείο Business Information ανάλυσης, ενώ η υπηρεσία Trade Exchange Program εμπλουτίστηκε με 200.000 ΑΦΜ εταιρειών. Επίσης, εκτέλεσε σημαντικά νέα έργα για την ΔΕΗ, την Τράπεζα ΑΤΤΙΚΗΣ και την Παγκρήτια Τράπεζα. Στην ελληνική αγορά αποδόθηκαν 2.137 αξιολογήσεις πιστοληπτικής ικανότητας (Credit Ratings) ενώ εκπονήθηκαν συνολικά 48 κλαδικές μελέτες. Παράλληλα, η ICAP ως το ελληνικό Credit Rating Agency, απέδωσε Solicited Credit Ratings, τα οποία χρησιμοποιούνται μεταξύ άλλων και για την έκδοση ομολόγων στη νέα αγορά του Χρηματιστηρίου Αθηνών.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, πολύ καλή ήταν η απόδοση των People and Employment Solutions που ηγούνται στις αγορές επιλογής, επαγγελματικής εκπαίδευσης, ανάπτυξης και δανεισμού ανθρώπινου δυναμικού. Το 2017, πάνω από 1.500 στελέχη συμμετείχαν στα εκπαιδευτικά προγράμματα του ομίλου, ενώ ο τομέας ανέλαβε σημαντικά έργα στελέχωσης στον κλάδο τραπεζικών και χρηματοοικονομικών συμβουλευτικών υπηρεσιών στους κλάδους IT, Ναυτιλίας και Ενέργειας, ενώ ανέπτυξε και εφάρμοσε με μεγάλη επιτυχία το ηλεκτρονικό σύστημα διαχείρισης της απόδοσης. Οι υπηρεσίες διάθεσης προσωπικού σημείωσαν αύξηση εσόδων και κύριων πελατών ιδιαίτερα στον χώρο του IT Staffing, στις τηλεπικοινωνίες, στον φαρμακευτικό και ασφαλιστικό κλάδο και στις τραπεζικό τομέα. Ο αριθμός των εργαζομένων που μισθοδοτεί η ICAP αλλά εργάζονται στους χώρους πελατών της έφτασε τους 2.500.

Σημαντική πρόοδο σημείωσε και ο τομέας Μanagement Consultants καθώς ανέλαβε και υλοποίησε με επιτυχία έργο NPLs στη Eurobank, έργα IFRS9 στην Επενδυτική Τράπεζα Ελλάδος και Tokuda Bank Βουλγαρίας και επέκτεινε την επιτυχημένη συνεργασία του με την Τράπεζα Πειραιώς για το πρόγραμμα πιστότητας “yellow” & “yellowday”. Ανέλαβε επίσης συμβουλευτικά έργα σχετικά με Loyalty στην Μασούτης, για GDPR σε 3 πελάτες ενώ πρόσθεσε 15 νέους μεσαίους πελάτες στο πελατολόγιο του. Επίσης, υπεγράφη σύμβαση επέκτασης του Κέντρου Επιχειρηματικότητας του Δήμου Αθηναίων με προϋπολογισμό 1,1 εκατ. ευρώ.

Μεγάλη άνοδο σημείωσαν και οι υπηρεσίες Contact Center του ομίλου τόσο σε επίπεδο οικονομικής απόδοσης όσο και στους δείκτες (KPIs) εμπειρίας του πελάτη, ισχυροποιώντας τη θέση του στην αναπτυσσόμενη αγορά των E-shops και της ενέργειας. Σημειώνεται ότι η 100% θυγατρική του ομίλου, Κύκλος ΑΕ συνεχίζει τον αυξητικό ρυθμό ανάπτυξής της στη διαχείριση απαιτήσεων ενώ εντός του 2018 αναμένει την έγκριση της αίτησής της για άδεια διαχείρησης των κόκκινων δανείων.