Στην Eurocatering  συνεπενδύουν τα δύο funds, EOS Capital Partners και Elikonos 2 S.C.A. SICAR. Η Eurocatering AE προχωρώντας σε αυτήν την κίνηση θωρακίζει τις ήδη ισχυρές βάσεις της εταιρείας και δημιουργεί νέες προοπτικές για περαιτέρω ανάπτυξη.

Η Eurocatering AE ιδρύθηκε το 2000 καινοτομώντας με τη διάθεση έτοιμων προς χρήση και κατανάλωση λαχανικών και φρούτων, συνδεόμενη εγγυημένα και ποιοτικά με όλους τους κρίκους της αγροδιατροφικής αλυσίδας μέχρι τον τελικό καταναλωτή. Το 2004 η εταιρεία σύστησε για πρώτη φορά στην Ελληνική αγορά τις πλυμένες και κομμένες σαλάτες με το brand Φρεσκούλης, απαντώντας αποτελεσματικά στις ανάγκες των σύγχρονων καταναλωτών για υγιεινές επιλογές διατροφής.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος και ιδρυτής της Eurοcatering, Χρυσόστομος Μαυρόπουλος, ο οποίος διατηρεί το πλειοψηφικό πακέτο μετοχών, δήλωσε σχετικά με την επιχειρηματική αυτή κίνηση: «Η επένδυση των EOS Capital Partners και Elikonos 2 S.C.A. SICAR στην εταιρεία μας αποτελεί επιβεβαίωση της εμπιστοσύνης τους στη δυναμική ανάπτυξη της Eurocatering και στην αξία που δημιουργούμε καθημερινά, για τους εργαζόμενους, τους προμηθευτές, τους συνεργάτες μας και φυσικά τους ίδιους τους καταναλωτές. Παραμένουμε προσηλωμένοι στο επιχειρηματικό μας πλάνο και συνεχίζουμε τη δυναμική οικονομική μας πορεία επενδύοντας διαρκώς στην καινοτομία και σε δυνατές συνεργασίες».

Σήμερα η Eurocatering διαθέτει παραγωγικές μονάδες σε Αθήνα και Λιβαδειά, κέντρα logistics, διανομής και πωλήσεων σε Θεσσαλονίκη, Λάρισα και Πάτρα κι ένα στόλο από 65 ιδιόκτητα φορτηγά-ψυγεία. Η Eurocatering AE έχει επίσης εμπορική παρουσία και δικό της δίκτυο διανομής στην αγορά της Βουλγαρίας, μέσω θυγατρικής της.

Όραμα της Eurocatering είναι να φέρνει καθημερινά υγεία στο τραπέζι του κόσμου, αποτελώντας την πρώτη και καλύτερη πηγή οπωροκηπευτικών ανώτερης ποιότητας και προσφέροντας υπηρεσίες υψηλής προστιθέμενης αξίας με φρεσκάδα, ευρωστία, πάθος και ευελιξία.

Σε ότι αφορά την οικονομική της πορεία, η Eurocatering τα τελευταία χρόνια πέτυχε σημαντικούς ρυθμούς ανάπτυξης με εντυπωσιακά αποτελέσματα και υψηλή κερδοφορία. Το 2019 η εταιρία εμφάνισε πωλήσεις ύψους €35.8 εκ. με EBITDA €2.8 εκ. και κέρδη μετά φόρων ύψους €1.4 εκ. ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι τα τελευταία 5 χρόνια (2014-2019) η εταιρία πέτυχε σημαντικούς μέσους ετήσιους ρυθμούς ανάπτυξης κατά 15% στις πωλήσεις και κατά 14% στην λειτουργική κερδοφορία EBITDA.

Για το 2020 η διοίκηση εκτιμά ότι οι πωλήσεις θα διαμορφωθούν στα €38.7 εκ. με EBITDA πάνω από €3 εκ. απορροφώντας πλήρως τους κραδασμούς  που προκάλεσε η πανδημία Covid-19. Τα ισχυρά οικονομικά αποτελέσματα του 2020 καταδεικνύουν την ανθεκτικότητα και την ηγετική θέση της εταιρίας στην αγορά αφού παρά τις πρωτόγνωρες προκλήσεις κατόρθωσε να  βελτιώσει τα μεγέθη της παίρνοντας έγκαιρα όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας.  

Στο βασικό σενάριο προβλέψεως της Διοικήσεως, περιλαμβάνεται η εκτίμηση πως οι επιπτώσεις από την πανδημία θα παραμείνουν ήπιες, ενώ από τη χρήση 2021, η εταιρεία θα μπορέσει να συνεχίσει την ανοδική της πορεία όπως και το 2020. Εξασφαλίζοντας την οικονομική της θωράκιση, επενδύοντας σε μηχανολογικό εξοπλισμό και δημιουργώντας νέο ιδιόκτητο εργοστάσιο, θα μπορέσει να  πετύχει τον στόχο της, δηλαδή να παραμένει η ηγετική εταιρεία ποιοτικών οπωροκηπευτικών και φρεσκοκομμένων σαλατών στην Ελλάδα και να πρωτοπορεί δημιουργώντας καινοτόμα προϊόντα.